Stefanie Jongeneel had Christiaan de Groot als bijrijder in haar truck. | Foto: Piet van Kampen
Stefanie Jongeneel had Christiaan de Groot als bijrijder in haar truck. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Chauffeurs en bijrijders genieten van feestelijke file

Truckersfeest n Stefanie Jongeneel zat voor de achtste keer achter het stuur tijdens de Truckrun. Dit jaar was het de twaalfjarige Christiaan de Groot die naast haar zat en 'de dag van het jaar' voor hem beleefde. 'Wat heeft die jongen genoten', deelt Stefanie - in het dagelijks leven geen chauffeur - aan het einde van een geweldige dag haar ervaringen.'De Truckrun is altijd een feessie'.

Door Piet van Kampen

De truckrun ia al twintig jaar een fenomeen. Honderd chauffeurs offeren er maar wat graag hun vrije zaterdag voor op om met tientallen medemensen met een beperking al toeterend door de streek te rijden. Veel vrijwilligers zetten zich belangeloos is om er voor de deelnemers een verwendag van te maken. Een dag die met een lunch begint en aan het einde worden zij verwend met een ijsje en haring.

'Sommigen eten er zo maar tien achter elkaar op', lacht de vrouwelijke chauffeur nog nagenietend. Christiaan reed voor de eerste keer mee. 'Hij was helemaal onder de indruk van al die zwaaiende mensen. Voordat we weg reden zei hij trots dat onze truck tien wielen had en de anderen maar vier'.


Verkering

Voor het vertrek kwam Jos naar haar toe. 'Ik wil weer met jou mee rijden en ik wil verkering', trachtte hij om Jongeneel te verleiden. 'Nee Jos, Christiaan rijdt mee. Welk nummer heb jij, 93? Dan heb je pech want mijn auto heeft nummer 9'.
Ook de dreumes Yvo dong naar de gunsten van de chauffeur van truck nummer 9. Hij gooide al z'n charmes in de strijd maar eveneens tevergeefs. Geen verkering en geen plaatsje naast Stefanie. Hij liep een blauwtje bij de blonde dame. Jammer maar helaas. Jack de Mol die alle twintig runs al heeft mee gereden vindt het elk jaar opnieuw heel erg leuk.

'Ik heb vanmorgen ook de broodjes helpen klaar maken' klinkt hij trots na deze dag die voor hem ook weer een dag was om naar toe te leven. Zoals alle deelnemers dit jaarlijks doen. Jongeneel tenslotte: 'Een pluim voor de geweldig goede organisatie en de vrijwilligers die er een feestdag van maken'.