Het spektakel begon vrijdag in de flink golvende zee. | Foto: Piet van Kampen
Het spektakel begon vrijdag in de flink golvende zee. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Festival begint in de Noordzee

evenement n Het Noordzee Zomer Festival is weer in volle gang. De officiële aftrap van de 14e editie werd vorige week donderdag voor veel sponsors en genodigden in de feesttent bijgewoond. Toppianiste Jennifer Lynn verzorgde er een geweldige pianoshow nadat voorzitter Willem Schonenberg in zijn toespraak de samenwerking met het bedrijfsleven roemde. Zonder hen is dit evenement onmogelijk.

Door Piet van Kampen

Het echte spektakel begon vrijdag in de flink golvende zee waaraan het festival haar naam te danken heeft. Vanwege de harde wind en hoge golven werd de surfclinic getransformeerd tot golfboarden, maar het plezier was er onder de jongelui niet minder om. 'Kattukkers kennen tegen een stootje' lachtte een instructeur van de Brunotti Surfschool Katwijk, dus kozen onder andere Mara van Duijn – voor de eerste keer – en Willem Hoek na de nodige instructies het kolkende sop. 'Lijkt me gaaf' zei Mara. Voor Willem was het de zesde keer. 'Ik heb een beetje ervaring' lachtte hij zelfverzekerd.

Dak eraf

Op vrijdagavond werd de feesttent weer op haar degelijkheid beproefd toen de band Bosstime het podium voor zich opeiste. De meest gevraagde Bruce Springsteen tribute band van Duitsland speelde de sterren van de hemel en de bekende nummers werden massaal meegezongen en veel, doch vooral vrouwelijke lichamen bewogen mee op de aanstekelijk werkende muziek en zang. De gele rakkers in de hand van menig mannelijke bezoeker deinden mee. Het was een performance van Thomas Heinen en zijn muzikale kompanen die de vonken uit hun instrumenten speelden. Het dak ging er niet letterlijk af; figuurlijk echter wel.

Gevarieerd

De kracht van het festival is dat er activiteiten voor elke doelgroep op het programma staan. Het organisatiecomité denkt breed en betrekt op deze wijze de hele bevolking er bij. Ook voor mensen met een beperking. Daarnaast is het ook een trekpleister voor de regio en toeristen. Het festival duurt tot en met zaterdag. Het programma is te zien op www.noordzeefestival.nl