Afbeelding
Foto:

Mini-triatlon 3 An Mekander 2017

Triatlon n Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging voor de vierde keer de Mini Triatlon "3 an mekander" om de feestweek mee te starten.

De 3 An Mekander is een alternatieve triatlon door het centrum van Katwijk aan den Rijn, tijdens de Najaarsfeesten. De 3 An Mekander wordt gehouden op zaterdag 19 augustus. Er wordt begonnen met zwemmen. Voor de jeugd is de start halverwege de Oude Rijn en voor de senioren bij de Roskambrug.
Men zwemt in de Oude Rijn, tot het parkje, vervolgens de Rijnstraat oversteken.
In de J. v.d. Perkstraat staan de fietsen van de deelnemers opgesteld waarna men het parcours Heutingstraat, Commandeurslaan, Baron van Wassenaerlaan, Wassenaarseweg fietst. In de J. v.d. Perkstraat wordt de fiets weer gestald en begint de hardloop wedstrijd op hetzelfde parcours.
De finish is in de J. v.d. Perkstraat.

Er zijn vier categorieën: jongens en meisjes van 10 t/m 15 jaar, kosten € 5,- p.p. en heren en dames van 15 jaar en ouder, kosten € 5,- p.p.
Inschrijven gebeurt individueel, echter de start zal tegelijkertijd plaatsvinden dus er kan in teamverband gesport worden. Inschrijven voor de jeugd tot 15 jaar vanaf 8.30 tot 9.15 uur. Inschrijven 15 jaar en ouder vanaf 8.30 tot 10:15 uur. Inschrijven aan de Huetingstraat.

De jeugd zwemt 150 meter, fietst 3 rondes (4,5 kilometer) en loopt 1 ronde (1,4 kilometer). De senior zwemt 300 meter, fietst 6 rondes (8,5 kilometer) en loopt 3 rondes (4,5 kilometer). De jeugd start om 9.30 uur met zwemmen aan de Overrijn. De senioren starten om 10.30 uur met zwemmen aan de Turfmarkt. Na de finish aan de Huetingstraat krijgen de deelnemers een consumptiebon en een shirt. Aansluitend is de prijsuitreiking om ca. 12.00 uur.