Het Kerkhaventje hangt vol met werk van de leden van schildersvereniging Pictura. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Het Kerkhaventje hangt vol met werk van de leden van schildersvereniging Pictura. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Schilders in het Kerkhaventje

pictura n Katwijkse strandtaferelen, de bomschuit, de Witte Kerk, een vissershuisje, de zee. Hoe vaak in het verleden al op schildersdoek vastgelegd door professionele voorgangers als Jan Toorop, B.J. Blommers en Willy Sluyter?

Amateurs uit Katwijk en omliggende plaatsen raakten ook geïnspireerd en namen in het atelier van Pictura het penseel ter hand. Behalve de kenmerkende items van het vissersdorp zijn er t/m zaterdag 12 augustus nog tientallen andere werken te bewonderen vervaardigd met acrylverf, olieverf of de aquareltechniek. Portretten, dieren, bloemen, landschappen en abstracte creaties vormen een complete mix om te komen bewonderen.

De Katwijkse Meintje Guijt die tegenwoordig in Alkmaar woont is een trouwe bezoekster van het Katwijks Museum en de jaarlijkse expositie van Pictura in het Kerkhaventje naast de Witte Kerk. 'Ik sla bijna geen jaar over' zegt ze tegen Piet de Vries die de tentoonstelling opende. 'Katwijk Marketing wil de kunst uit Katwijk verder uitdragen' beloofde hij.

Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur dinsdag en donderdag van 14.00 tot 21.00 uur; zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.