Vijf bedrijven kwamen in aanmerking voor het Goed Groen Groei-label. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Vijf bedrijven kwamen in aanmerking voor het Goed Groen Groei-label. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Maatschappelijk ondernemen beloond met label

Certificaten n De gemeente, 20Duurzaam20 en Katwijk Marketing zetten zich in om Katwijk op een duurzame en sociaal maatschappelijke manier te laten groeien. Ondernemers die aan een aantal gestelde criteria voldoen komen in aanmerking voor het Goed Groen Groei label en het bijbehorende certificaat. Vijf bedrijven kregen deze vorige week dinsdag door wethouder Jacco Knape uitgereikt.

Bijzondere maatregelen nemen om het milieu te sparen, die een positieve bijdrage leveren aan hun lokale maatschappelijke omgeving, of die op een andere manier uitblinken op het gebied van duurzame groei. Bedrijven konden zich aanmelden voor de erkenning. De vijf bedrijven die aan de voorwaarden voldeden werden door het onafhankelijke bureau Emperio Advies benaderd en beoordeeld.

Vorig jaar werden deze labels voor deze eerste keer toegekend.

Energiemarkt

De uitreiking vond plaats op het Andreasplein bij de energiemarkt, een onderdeel van de toeristenmarkt. Wethouder Jacco Knape: 'Het is goed dat bedrijven aan deze doelstelling werken, maar er gebeurt ook veel bij de inwoners vooral de ouderen. De gemeente is hier erg blij mee. Er worden steeds meer zonnepanelen geplaatst. Onlangs is er een werkgroep Energie Ambassadeurs (een burgerinitiatief) opgericht. Zij willen het voorbeeld geven en gaan met inwoners in gesprek. ´Mensen durven een stap te zetten, maar er is nog veel te doen' is de visie van Knape. Ivo Vittaly (20Durzaam20): Ondernemers moeten elkaar inspireren en op scholen moet er aandacht aan worden besteed'. Vervolgens reikte Knape de labels en certificaten uit aan Kluswijs, Steeds aan Zee, Groene Woningen en BB dienstverlening, allemaal uit Katwijk, en aan vakantiepark Koningshof uit Rijnsburg.