De familie Klinkenberg genoot tijdens Rrrollend Katwijk van heerlijke gerechtjes. | Foto: Piet van Kampen
De familie Klinkenberg genoot tijdens Rrrollend Katwijk van heerlijke gerechtjes. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Rrrollend Katwijk valt in de smaak

smullen n Vorige week konden smulpapen zich op het Andreasplein tegoed doen aan iets culinairs dat moeder de vrouw waarschijnlijk niet – of bij hoge uitzondering – als keukenprinses op de dis serveert. Van woensdag tot en met zaterdag was het smullen geblazen.

Door Piet van Kampen

De stand met een wel zeer opvallend voertuig trok de aandacht van de heer Gert Jan Klinkenberg. Of was het de geur er omheen die zijn smaakpapillen deden ontwaken?

Het gevaarte – De Carnivoor – had iets weg van de romp van een locomotief waarin het vuurtje ervoor zorgde dat in de stand smakelijke vleesgerechten werden bereid. Veul vlees of heul veul vlees. Surf en Turf stond er op het reclamebord. Wilde de trek hebbende Katwijkse Klinkenberg er gamba's (surf) bij? 'Ik wil alleen maar turf, geen surf', liet hij koopman Koert Krouwel weten. 'Welk vlees wilt u, van de picaña, het ezeltje of de kogel?' Klinkenberg koos voor de kogel, moeilijk want de rundvleessoorten oogden allemaal mals en smakelijk. De man bleek kenner, want wist precies hoe een koe in elkaar zit. Over Rrrollend Katwijk: 'Dit moeten ze vaker doen, het is een positieve ontwikkeling binnen de evenementen. Bij zijn tafeltje aangekomen zaten zijn partner Nathalie en zijn zus Lia al te smullen van een speciale pizza die zij bij de Flammkuchen hadden gekocht.

Surinaams allegaartje

De mannelijke helft van een jong stelletje deed zich tegoed aan een Surinaams gerecht. 'Hoe heet dit wat er zo lekker uitziet?' 'Noem het maar een Surinaams allegaartje', zei hij met een big smile. Ruben Verbeeke en Daphne Bloemhof uit Gouda hadden hun keuze gemaakt bij de burgerlijke stand en gingen voor een hamburger naar keuze. Engels, Italiaans, Spaans of Hollands. De Goudse Daphne koos voor kaas, helaas geen Goudse maar Cheddar. Adriaan en Vera Houwaard waren ook voor het vlees van De Carnivoor gezwicht. 'Lekker mals'. Verder waren er allerlei kipvariaties, wraps en noem maar op. Zij die op zeker gingen, kozen voor een patatje of poffertjes. Bepaald niet echt culinair.