Afbeelding
Foto:

Lunchconcert met jong talent in Nieuwe Kerk

Orgel n Op zaterdag 29 juli, aanvang 12.30 uur, organiseert Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk een lunchconcert. Het Van den Heuvel-orgel dient hiermee de verbreiding van de Katwijkse muzikale cultuur in de zomermaanden voor vaste gasten en toevallige voorbijgangers.

Hoewel er geen feitelijke lunch wordt aangeboden, valt er genoeg te smullen in de Nieuwe Kerk. Jonge talenten, vaak nog klimmend op de internationale orgelladder, nemen plaats op het Katwijkse orgelpodium. Op 29 juli spelen Matthijs van der Wilt (1993) en Javier Serrano Godoy (Spanje, 1993) een programma met Romantiek en modernisme. Achtereenvolgens zullen het 'Benedictus' (Reger), 'Von Got twill ich nicht lassen' (Matter), Premier Choral (Franck), Prélude et Fugue opus 99/3 (Saint-Saëns) en 'Veni Creator' opus 4 (Duruflé) klinken. Het orgelcomité breekt hiermee een lans om jonge talenten op een echt concertpodium te laten schitteren. Het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk met haar concertseries is nog altijd een gewilde plek om je als organist te etaleren. Een plek waar bezoekers zich kunnen laven aan een breed repertoire. Een markante plek op de internationale orgelkaart die als zodanig bijdraagt aan het ambassadeurschap van de veelkleurige Katwijkse muziekcultuur.

De kerkdeuren zijn vanaf 12:00 uur geopend. Bij de entree krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma's van 2017 bevat. De toegang is gratis. Na afloop is er wel een collecte voor de bestrijding van de onkosten. Het kerkplein is door de huidige restauratiewerkzaamheden niet beschikbaar voor parkeergelegenheid.


Zomeractiviteiten in het DunaAtelier

kunst n In en rondom het DunaAtelier aan de Katwijkse Boulevard zijn de jaarlijkse zomeractiviteiten van de Kunstvereeniging Katwijk begonnen. De eersten van een reeks kunstzinnige kinderworkshops hebben plaatsgevonden, het eerste Praetje Kunst is op 2 augustus en de volgende masterclass schilderen voor volwassenen start op 4 augustus.

Liefhebbers kunnen - omringd door kunstwerken die tijdens de laatste schilderweek zijn gemaakt - vijf avonden genieten van vijf interessante lezingen over kunst en cultuur. Het eerste zogeheten Praetje Kunst is op 2 augustus om 20.00 uur en gaat over het leven en werk van Jan Zoetelief Tromp.
Jan Zoetelief Tromp is ruim 25 jaar met Katwijk verbonden geweest. In 1919 vestigde hij zich definitief aan de Boulevard. Tien jaar later vertrok hij naar Frankrijk. Hij is voornamelijk bekend van zijn schilderijen met kinderen aan het strand of al wandelend met een geitje. De toegang bedraagt € 5,- per persoon, "vrienden" gratis. U kunt ter plekke "vriend" worden door de Kunstvereeniging Katwijk te steunen met € 10,- per jaar.

Volwassenen kunnen onder leiding van een professionele kunstschilder een dag lang hun vaardigheden vergroten. Bij mooi weer - wat al snel het geval is om te schilderen - werken zij op het strand, bij regen in het DunaAtelier. Dat kan op vrijdag 4 augustus onder leiding van Jim Harris, op zondag 20 augustus onder leiding van Natalia Dik en op zaterdag 9 september onder leiding van Harold Schouten. De kosten bedragen € 50,- per persoon per dag. Daarin zijn ook begrepen de lunch, koffie, thee en een drankje. Belangstellenden kunnen zich opgeven via: liatjabringa@gmail.com

Uw kind kan na aanmelding meedoen met één (of meer) van de schilderochtenden. Ervaren docenten begeleiden hen. Maximaal kunnen vijftien kinderen per ochtend meedoen,
Kosten € 7,50 per kind per ochtend van 10 uur tot 11.30 uur. De schilderochtenden zijn op 2, 9 en 16 augustus.

Moeder en kind kunnen op donderdag 17 augustus onder leiding van beeldhouwster Mirjam Miener een ochtend met speksteen werken. De kosten bedragen € 8,- per kind. Er is beperkt plaats.
Voor de kinderworkshops kunt u uw kind opgeven via: kunstvereenigingkatwijk@gmail.com.

Afbeelding