Afbeelding
Foto: PR

CPO Rijnsoever stelt het Voorlopig Ontwerp vast

woning n De deelnemers van CPO Rijnsoever ontwerpen samen met Van den Hout & Kolen architecten hun droomwoning via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Het voorlopig ontwerp is vastgesteld en na de bouwvak wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Voor de snelle beslisser is er nog één patiowoning beschikbaar.

In Park Rijnsoever in Katwijk is een kavel beschikbaar voor de ontwikkeling van 9 woningen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit betekent dat toekomstige buren samen hun eigen woningen laten ontwerpen en bouwen. De groep heeft zich georganiseerd in een vereniging en met hulp van procesbegeleider Urbannerdam en architectenbureau Van den Hout en Kolen, ontwerpen de toekomstige bewoners hun ideale woning.

doelgroep

De doelgroep is breed: jonge gezinnen met de wens voor een grote rijwoning tot senioren op zoek naar een patiowoning. Een gemene deler binnen de groep is de wens voor een moderne eigentijdse woning. Deze wens laat zich zien in het ontwerp als een collectief geheel. De architecten hebben van het diverse woningprogramma een mooi geheel gemaakt. Want van binnen is iedere woning anders. De groep besteed extra aandacht aan duurzaamheid; er is besloten dat er hoogwaardige isolatie en triple glas wordt toegepast. Individueel kiezen een aantal deelnemers ook voor een bodemwarmtepomp waardoor hun woning gasloos wordt. CPO Rijnsoever is op de toekomst voorbereidt!

Park Rijnsoever is een woonwijk in ontwikkeling met veel groen, water en ruimte om te wonen. De locatie voor dit project is gelegen in het westelijk deel van de wijk, het ´villa-deel´, dat wordt gekenmerkt door grote kavels en (half) vrijstaande bebouwing.

Nog één kavel

Op dit moment is er nog één kavel beschikbaar van 185 m² voor een eenlaagse patiowoning met een maximaal bruto vloer oppervlak van circa 135 m² uitgaande van een patio van 5x5 meter. De indeling van de plattegrond is nog helemaal vrij. Men kan zelf bepalen waar de patio/tuin komt te liggen en hoe men de woning indeelt. De patio kan geheel binnen de bebouwing komen te liggen of als tuin grenzend aan straat.

Voor deze patiowoning met een bruto vloeroppervlak van 135 m² schatten we in dat de stichtingskosten inclusief wand en vloerafwerking tussen de €350.000 en €375.000 zullen liggen. Er bestaat voor deze kavel geen verplichting om een parkeerplaats of garage op eigen terrein te realiseren.