Met het doorknippen van een lint nam Wethouder Jacco Knape de picknicktafel in gebruik. | Foto: Piet van Kampen
Met het doorknippen van een lint nam Wethouder Jacco Knape de picknicktafel in gebruik. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Neerstrijken bij markante Limes rustpunten

historie n Vorige week dinsdag fietste wethouder Jacco Knape een rondje langs de onlangs ingerichte rustpunten die een link hebben naar het Romeinse verleden. Als symbolisch gebaar knipte hij linten door, waarmee de picknicktafels 'zijn vrijgegeven' voor fietsers of wandelaars die er heerlijk even kunnen rusten.

Voorlopig zijn het vier plaatsen waar de passant die er neerstrijkt op de informatieborden die op de tafels zijn bevestigd, enige kennis uit de geschiedenis kan opdoen. 'Er zit meer onder de grond dan wij vermoeden,' lichtte de wethouder toe. In gedachten ziet hij een Romeins huis uit die tijd verrijzen dat als een klein museum bij een van de rustpunten of op de toekomstige woonlocatie Nieuw Valkenburg kan worden nagebouwd. Een vervolgstap? De vier plaatsen zijn hoek Kanaaldijk/Buitensluis, Veerpad en Voorschoterweg Valkenburg en bij de brug over de Westerbaan. Mogelijk komen er nog meer.


Voorlezen in de Zomerbieb

lezen n Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje. Deze zomer gaat dit zes keer gebeuren, verspreid over de bibliotheekvestigingen.

Op deze zes woensdagmiddagen wordt voorgelezen uit de mooiste prentenboeken. Stuk voor stuk geweldige verhalen worden op een bijzondere manier worden voorgelezen met behulp van een zogenaamde voorleestas, met allerlei verrassende spullen die het verhaal nog beeldender maken of met het voorleeskastje, waardoor alle kinderen het verhaal gelijk kunnen meekijken.


Locatie

12 juli om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek uit 'De kist'. 19 juli om 14.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever uit 'De Gruffalo'. 26 juli om 14.00 uur in Bibliotheek Rijnsburg uit 'De Wiebelbillenboogie'. 2 augustus om 14.00 uur in Bibliotheek Valkenburg uit 'Ik wil de maan'. 9 augustus om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek uit 'Trompet voor olifant'. 16 augustus om 14.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever uit 'Kleine Kangoeroe.

De toegang is gratis.