Een kleurrijke parade trok door Katwijk. | Foto: PR
Een kleurrijke parade trok door Katwijk. | Foto: PR Foto: PR

Zomercarnaval voor herhaling vatbaar

carnaval n Door de komst van het cultureel festival "Verbeelding op Reis", stond het Buurtcentrum de Schelp in het teken van Zomercarnaval. Drie dagen lang konden de kinderen en volwassenen zich voorbereiden om deel te nemen aan de carnavalsoptocht en het feest op woensdagavond.

"Wat een succes;wat een mooi begin van de zomervakantie; volgend jaar weer….", een aantal veelgehoorde reacties van terugkerende bewoners na de parade in het buurtcentrum. Afgelopen drie dagen konden zij zich voorbereiden voor de carnavalsoptocht door dansjes te oefenen, schilderen, passende kleding te maken, cocktails te maken en vooral door samen plezier te hebben in het vooruitzicht om op woensdagavond 12 juli in hun wijk een parade te houden.

Ruim 75 mensen namen uiteindelijk deel aan de parade. Onder begeleiding van Tropical Party Sound System ging de stoet zingend en dansend in hun mooie carnavalstenue en versiering door de straten achter de beroemde Tuctuc van Welzijnskwartier. Onderweg kregen zij veel enthousiaste bijval van de bewoners.

"Dit is zo leuk, gaan we het volgende week ook weer doen?" Deze vraag van de kinderen werd beantwoord dat het team Wijkwerk in samenwerking met vrijwilligers geen carnaval, maar wel andere leuke activiteiten organiseert in de vakantie. Tijdens de zomervakantie kunnen de bewoners die niet op vakantie zijn gewoon naar Buurtcentrum de Schelp.