Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Bijzondere markt met opvallende gasten

n Eerste Vrijmarkt een groot succes. 'Nooit durven dromen'

markt n Een grote mensenmassa op de been. Zo ziet Katwijk dat graag. De eerste Vrijmarkt van afgelopen zaterdag was een succesnummer dat velen naar het centrum en de Boulevard lokte. Samen met Haringrock vormden de beide evenementen een ijzersterke combinatie die hoog scoorde.

Door Piet van Kampen

Een opgeluchte en uiterst voldane organisator Ton Frissen na een inspannend weekend: 'Ik had dit niet durven dromen. Natuurlijk was het spannend vooraf, maar het was uniek. Een groot compliment aan de hele organisatie en de vrijwilligers van het comité. Er zijn veel goede reacties geweest', klonk de drijvende kracht achter het hele gebeuren. Een markt is een markt zoals zo vele er zijn. Deze Vrijmarkt had meer in zich. De link naar het maritieme verleden werd ook gelegd. Het hoort bij de traditie.

Opvallende gasten

Opvallende gasten baanden zich een weg door de mensenmassa. Meneer en mevrouw de Bok – imitaties van André van Duin en Corrie van Gorp – lieten de lachspieren hun werk doen. Wat vond meneer van Katwijk? Met een typisch Van Duin accent en gekke bek: 'Móój, móój. Ja móói dorp. Móój weer hier, in Ròòòtterdam was het takkeweer. Hou je mond Bep. Bep is gek hóór'. Het dwaze stel was bij de opening van het Ondernemersplein dat ook veel bekijks trok. Aan muzikale surprises geen gebrek. Een bijzonder duo trok de aandacht, The Soul Brothers met hun opvallende outfit en markante hoofddeksels en instrumenten. De grootste blikvanger was echter De Zingende Kunstenaar met zijn, wat was het, racket of minionderzeeër? Draaiende cilinders, vlammen, rook en klanken. Het vormde samen met de vocale inbreng van deze bijzondere artiest tot een trekpleister van de eerste orde. De kinderen kwamen ook niets tekort en vergaapten zich aan De Boekanier die uit een sprookjesboek tevoorschijn kwam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding