Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

'Hakken in het Zand' voor Zeeverkenners

touwtrekken n Teams van bedrijven, instellingen en serviceclubs kunnen zich weer inschrijven voor 'Hakken in het Zand'. Deze tweejaarlijkse touwtrekwedstrijd, van de Rotary Noordwijk Duin- en Bollenstreek, wordt gehouden op zaterdag 2 september op het strand van Katwijk. Met de opbrengst wordt opnieuw een goed doel gesteund; dit jaar is dat de Katwijkse Zeeverkenners.

De verwachting is dat er ongeveer dertig teams in actie komen op het strandgedeelte bij beachclub het Wantveld, ten noorden van de Uitwatering. Daarvan zal er één uiteindelijk de felbegeerde wisselbeker letterlijk naar zich toe slepen. Om weer op krachten te komen, wordt de wedstrijd gevolgd door een barbecue en kunnen de stramme spieren worden losgemaakt op de klanken van de dansbare rock-'n'-roll van de Katwijkse band Another Midlife Crisis.


Goede doel

Het evenement 'Hakken in het Zand' bracht in 2015 ruim 12.500 euro op, waarmee de Vereniging Katwijkse Ziekte werd gesteund om geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar HCHWA-d. Dit keer worden de Katwijkse Zeeverkenners gesteund.

De Katwijkse Zeeverkenners is met ruim 400 leden de grootste waterscoutinggroep van Nederland. Het hoogtepunt van het scoutingjaar is voor de jeugdleden altijd het zomerkamp. Met uw deelname/bijdrage willen wij gelden bijeen krijgen voor het vervangen van hun slaaptenten. Het grootste deel van deze slaaptenten is van mindere kwaliteit en aan vervanging toe.


Aanmelden

De touwtrekteams bestaan bij 'Hakken in het Zand' uit vijf deelnemers. Het inschrijfpakket kost 475 euro en dat is inclusief deelname aan de BBQ en het muziekfestijn voor vijf personen, naamsvermelding in het programmaboekje en sponsoruitingen tijdens het evenement op 2 september. Er kunnen extra kaarten voor de BBQ en consumptiebonnen worden gekocht.

'Hakken in het Zand' begint op 2 september om 17.00 uur ter hoogte van beachclub 'het Wantveld in Katwijk, goed bereikbaar via parkeerterrein Noordduinen. Aanmelden kan via het mailadres hakken2017@gmail.com of kijk voor meer informatie op www.katwijksezeeverkenners.nl/hakkeninhetzand