De beweegtuin van Topaz Overduin is op feestelijke wijze in gebruik genomen. | Foto: Piet van Kampen
De beweegtuin van Topaz Overduin is op feestelijke wijze in gebruik genomen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Beweegtuin feestelijk geopend

Cadeau n Anderhalf jaar lang activiteiten ontwikkelen, sponsors benaderen en acties houden. Het trio Astrid Buskermolen (Hoofd Welzijn), Esther van Iterson (activiteitenbegeleider) en Jesse van der Bent (fysiotherapeut) bij Topaz Overduin heeft de enorme inspanningen beloond gezien. Vorige week woensdag werd de beweegtuin op feestelijke wijze geopend. Bewoners van de verpleeginrichting verrichten enthousiast de openingshandeling.

Door Piet van Kampen

Het was gezellige druk op de zonnige middag rondom de beweegtuin. Jong DVS verzorgde de muzikale omlijsting. De stemming zat er direct goed in. Een van de aanwezigen was Lizette van Marrewijk die in haar eentje naar het Spaanse Santiago de Compastella fietste en een flinke bijdrage leverde aan het eindresultaat. Een ton stond er op de teller nadat alle sponsoren, waaronder Zorg & Zekerheid een flinke duit in het zakje hadden gedaan. Als dank werd door gebiedsmanager Annemieke de Vries een ingelijste oorkonde aan de sponsors overhandigd. Lovende woorden voor haar drie collega's achter het project en de sponsors ontbraken uiteraard niet.

Samen voor elkaar

Lia de Jongh, voorzitter van de Raad van Bestuur van Topaz prees het vrouwelijke drietal. 'Jullie hebben keihard gewerkt en veel geregeld. Het is een heel mooi cadeau voor het tienjarig jubileum van Stichting Topaz'. De vestiging Overduin op bestaat overigens al vijftig jaar. Wethouder Gerard Mostert: 'Bij gezondheidszorg hoort ook beweging. Het is mooi dat wij dit project samen hebben gerealiseerd. Een fantastisch voorbeeld van samenwerking van Topaz, de sponsors en de gemeente. Wij als gemeente zullen voor het onderhoud zorgen. De beweegtuin en de speeltuin zijn er voor de cliƫnten van Topaz Overduin en hun kinderen, maar ook inwoners en kinderen hier uit de omgeving mogen er gebruik van maken' Een van de eerste bewoners van het verzorgingshuis Bea, mocht voorzichtig en nog wat onwennig onder begeleiding aan het eerste toestel 'proeven'. 'Erg leuk' was haar reactie. Als de bewoners er aan gewend raken kunnen zij zich misschien ook zelf redden.