Voorzitter Vooys en wethouder Van der Spijk hijsen de vlag bij het nieuwe KBS-clubhuis. | Foto: Piet van Kampen
Voorzitter Vooys en wethouder Van der Spijk hijsen de vlag bij het nieuwe KBS-clubhuis. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Nieuw onderkomen op strand voor Katwijkse brandingsurfers

Surfclub n Het was vorige week maandag echt surfweer en er hingen een paar kitesurfers in de grauwe lucht. Binnen in het nieuwe clubhuis was het echter gezellig en aanmerkelijk drukker. Daar was ook alle reden toe want het fonkelnieuwe gebouw, ontworpen door architect Bram Hoogendijk werd officieel geopend.

Door Piet van Kampen

De club die 35 jaar bestaat pakte het jubileumcadeau op feestelijke wijze uit. Het 'hutje op het strand' zoals voorzitter Stephan Vooijs het betitelde is verleden tijd.

'Het is een bijzondere dag' begon de preses zijn toespraak. 'Het heeft de nodige moeite gekost maar ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het was leuk om te doen maar ik ben blij dat het klaar is. 'Ik kan nu zonder begeleiding het gemeentehuis weer in' gekscheerde hij hetgeen natuurlijk de lachspieren bij de genodigden in beweging bracht. Onder hen ook voormalig wethouder Willem van Duijn die destijds de eerste robbertjes met Vooijs uitvocht. Hij en de vele vrijwilligers werden door de voorman van de club heel hartelijk bedankt voor de inspanningen.


Pareltje aan de kust

De opvolger van Van Duijn, Krijn van der Spijk, betitelde Vooijs als een volhouder. 'We hebben heel wat met jou te stellen gehad' knipoogde de bewindsman naar de voorzitter. 'Er was geen geld maar we hebben het uit de reserves gefinancierd. Het is er doorgedrukt. Als alles is afbetaald is het over twintig jaar jullie eigendom.'
'Het gebouw is een pareltje aan de kust' omschreef Van der Spijk de nieuwe thuishaven van de KBS. Het gebouw is verwarmd dus ook in de winter een warm onderkomen voor de leden van de club die inmiddels tegen de vijfhonderd leden telt. 'Er is zelfs een wachtlijst' liet Vooijs weten en we komen nu al cabines tekort. Dat wordt dan het volgende project' blikte hij vooruit in de toekomst. Bij de club kan men kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en suppen. Na de speeches werd de gemeentevlag gestreken en ervoor in de plaats hesen Vooijs en Van der Spijk de verenigingsvlag. www.kbs.nl