Afbeelding
Foto:

Koninklijke onderscheiding voor Pim Hofkes

Decoratie n Hij was er al van op de hoogte omdat Pim Hofkes (80) eigenlijk al in april tijdens lintjesdag de Koninklijke Onderscheiding zou ontvangen maar in het buitenland verbleef. Van uitstel kwam echter geen afstel want zaterdag 24 juni mocht burgemeester Cornelis Visser op de voor Hofkes zo vertrouwde grond van zwembad Aquamar de versierselen als Lid in de Orde van Oranje Nassau opspelden.

Door Piet van Kampen

Het was voor Z&PC een bijzondere dag. Voorzitter Age Seinstra ontving uit handen van Ton Berrevoets namens de KNZB de zilveren legpenning in verband met het vijftigjarig jubileum. 'Ik feliciteer u met deze prachtige vereniging' loofde regiovoorzitter van de zwembond de preses van de club'. Een mooie binnenkomer alvorens burgemeester Cornelis Visser het woord tot Pim Hofkes richtte.


De burgervader prees hem voor zijn vele verdiensten bij P&ZC. 'U heeft een enorme staat van dienst. Als penningmeester en ook negentien jaar lang de man van de ledenadministratie'. 'Dat ben ik nog steeds' grapte Hofkes er tussendoor.

Visser vervolgde met 'U bent hier elke maandagavond en sinds 1989 erelid van de club. Ik heb bewondering voor u omdat u alles digitaal doet en u in de nieuwe technieken volledig geïntegreerd bent. U deed als vrijwilliger ook veel goed werk voor de Stichting Soefibeweging Nederland' prees de nieuwe Katwijks eerste burger hem. Vervolgens spelde Visser Hofkes het lintje op.

Voormalig voorzitter Gerrit Vooijs had nog een aantal humoristische woorden en anekdotes voor de zojuist gedecoreerde in petto.

Hofkes: 'Ik ben er zeer vereerd mee en ook zeer trots' glimlachte hij.