Afbeelding
Foto:

Welzijnskwartier zet vrijwilligers en statushouders in het zonnetje

taalhulp n De taalgroepvrijwilligers van het Welzijnskwartier zijn door directeur Piet van Arkel hartelijk bedankt voor hun inspanningen. De taalgroepvrijwilligers zetten zich wekelijks in om statushouders te helpen met de Nederlandse taal. De statushouders hebben een 'certificaat van deelname' aan de taalgroepen ontvangen.

Zonder vrijwilligers is het voor deze nieuwkomers onmogelijk om de taal goed onder de knie te krijgen. De vrijwilligers doen het werk één keer per week; zo'n anderhalf tot twee uur. Met mensen die verschillende moedertalen hebben, oefenen zij in groepen met o.a. het spreken, schrijven en lezen. In sommige groepen wordt er tijdens het doen van een activiteit geoefend met de taal. Denk aan het oefenen tijdens het sporten, breien of haken.

De taalgroepvrijwilligers en de statushouders hebben hard met elkaar gewerkt het afgelopen schooljaar. Uiteraard geldt het bedankje voor alle taalgroepvrijwilligers. De afwezigen krijgen de attentie op een ander moment overgebracht. De statushouders ontvingen een 'certificaat van deelname' aan de taalgroepen, als positieve afsluiter van hun deelname het afgelopen schooljaar en als een extra stimulans voor het komende schooljaar.

Volgend jaar zal een groot deel van deze groep statushouders actief aan de slag gaan als vrijwilliger. Daarnaast blijven zij ook nog oefenen in groepen. Wij wensen zowel de vrijwilligers als de nieuwe inwoners van Katwijk een heel mooie zomer toe!

Wilt u aan de slag als taalgroepvrijwilliger? Neem dan contact op met:
Nathalie Walther, coördinator Taalondersteuning Medelanders, tel. 071-4033323 of via nathaliewalther@welzijnskwartier.nl