De buurtbanken rouleren door de gehele Molenwijk in de maanden juli en augustus. | Foto: PR
De buurtbanken rouleren door de gehele Molenwijk in de maanden juli en augustus. | Foto: PR Foto:

Buurtbanken on tour

Molenwijk n Sinds een aantal weken kunnen bewoners van de flat aan de Zonnebloemstraat elkaar ontmoeten bij de banken die op het dakterras staan. Deze verrijdbare banken, gemaakt door jongeren van het Kluskwartier, vormen een ontmoetingsplek voor de bewoners van de flat.

In juli en augustus gaan deze buurtbanken 'on tour' door de wijk. Een perfecte gelegenheid om een praatje te maken met buren die misschien wel eens voorbij ziet lopen, maar nog nooit heeft aangesproken.

De banken zijn gewonnen door Anita Laterveer, bij Dunavie's kerstactie om buurtbewoners een prettig thuis te wensen. Na het succes bij de Molenburgflat worden de andere flats in de wijk bezocht.

Op 6 juli wordt begonnen bij de flat in de Ranonkelstraat nr. 54-91; op 13 juli bij de voorste flat in de Ranonkelstraat nr. 4-48; op 20 juli bij de flat aan de Violierstraat; op 27 juli bij de flat aan de Asterstraat nr. 148-234; op 3 augustus bij de flat aan de Asterstraat nr. 62-136 ; op 10 augustus bij de flat aan de Asterstraat nr. 236-342; en op 17 augustus weer bij de Molenburgflat.

Iedereen is welkom om gezellig een kopje koffie te komen drinken. Zo nu en dan zullen er ook gasten uitgenodigd worden, zoals de wijkagent, de wijkregisseur en Dunavie.

De banken staan er van 14.00 tot 15.30 uur, koffie en thee zijn gratis.