Transportbedrijf Jongeneel kocht het eerste Katwijkse vaatje haring. | Foto: PR
Transportbedrijf Jongeneel kocht het eerste Katwijkse vaatje haring. | Foto: PR Foto:

Ronde Tafel helpt mee om eenzaamheid te bestrijden

Haringtocht n Dit jaar heeft de Grote Katwijkse Haringtocht een bedrag van maar liefst € 30.000 euro opgebracht. Het geldbedrag gaat naar "samen sterk tegen eenzaamheid!", een initiatief van Stichting Welzijnskwartier en de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk om de eenzaamheid in Katwijk te bestrijden.

Het doel van de Grote Katwijkse Haringtocht is de gasten een bijzondere en verrassende avond voor te schotelen, waarbij er middels een veiling en loterij geld opgehaald wordt voor een lokaal goed doel. Ook dit jaar was de avond bij restaurant Spijs & Wijn een groot succes met veel gezelligheid en culinaire verrassingen onder leiding van Dirk Haasnoot.

De heerlijke haringen van Haasnoot Vis werden ter plekke schoongemaakt om de beste smaak te beleven. Er werd paling gerookt, sushi gerold en er was een oesterman aanwezig die bij iedere oester een link legde tussen de unieke smaak van de oester en de persoonlijkheid van de gast. Dit zorgde uiteraard voor de nodige hilariteit.


Onder leiding van veilingmeesters Joost Kling en Korneel van der Plas werden de mooie kavels die beschikbaar waren gesteld door o.a. Grand hotel Huis ter Duin, Heineken Nederland, Total Touch Cargo, RWV advocaten, Van Manen Architecten en vele andere sponsoren geveild of verloot. De hoofdprijs van de loterij – een scooter - was een zeer gewild object voor de aanwezigen. De belangrijkste kavel – het Katwijkse vaatje met Hollandse Nieuwe – werd door Jongeneel Transport uit Valkenburg mee naar huis genomen.


Met de opbrengsten van de haringtocht worden tijdens de Week tegen de Eenzaamheid - van 21 september t/m 1 oktober – verschillende initiatieven gesteund die mensen met elkaar in contact moeten brengen.

In Katwijk is de eenzaamheid onder de inwoners de afgelopen jaren sterker gegroeid dan in omliggende gemeentes en het praten over eenzaam is nog een te groot taboe. Dit moet doorbroken worden vinden Stichting Welzijnskwartier en de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk en met deze geweldige opbrengst zijn we in staat om ook echt het verschil te gaan maken.