Het zit erop voor de Politiekids van de Rutgersschool. Nog even op de foto met de burgemeester en politie. | Foto: Piet van Kampen
Het zit erop voor de Politiekids van de Rutgersschool. Nog even op de foto met de burgemeester en politie. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Politiekids zwaaien af

Rutgersschool n Mensen wijzen op openstaande poorten en schuurdeuren tegen inbrekers, fietsers en automobilisten aanspreken op onveilig gedrag rondom de school, het zit er na een half jaar weer op voor een aantal leerlingen van de Rutgersschool.

'Het was leuk om te doen', klonk het eensgezind nadat zij hun hesjes en petjes aan begeleider Dennis de Leeuw hadden ingeleverd. In ruil hier voor kregen zij een fraaie mok waarop de groep stond afgebeeld. 'Jullie hebben een belangrijke taak gehad en weten nu waar de regels voor zijn' sprak burgemeester Cornelis Visser de jongelui toe. Peter Koot, teamchef van de politie: 'Jullie hebben grote mensen aangesproken en gezegd dat ze geen domme dingen mogen doen. Ik ben er superblij mee'. Op zijn vraag wie er later bij de politie zou willen werken gingen twee vingers spontaan omhoog. De twee jongelui hebben echter nog een paar jaar bedenktijd.