Veel vliegende en varende eenheden tonen hun kunnen tijdens SAR 2017. | Foto: PR
Veel vliegende en varende eenheden tonen hun kunnen tijdens SAR 2017. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

SAR 2017: vernieuwend en spectaculair

reddingsdemo n De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert dit jaar op zaterdag 8 juli het International Search And Rescue Event (SAR). Dit toonaangevende evenement is het hoogtepunt van het jaar voor de vrijwilligers van de KRB.

Het hele jaar werken de vrijwilligers samen om SAR Katwijk tot een groot succes te maken. Met een bomvol programma tussen 10.00 en 16.00 uur hoeft men zich geen moment te vervelen. SAR vindt plaats op het strand en op de Boulevard, nabij de Vuurtoren.


Een spectaculair evenement vraagt om spectaculaire deelnemers.

Ook dit jaar staat het programma weer bol van bijzondere participanten. Gedurende de dag zullen de deelnemers de onderlinge samenwerking ter land, ter zee en in de lucht demonstreren. Het afgelopen jaar heeft de organisatie naar mogelijkheden gezocht om het programma op enkele onderdelen te vernieuwen. Zo zal onder andere het verkeersongeval, dat jaarlijks op de Boulevard plaatsvindt, in een ander jasje gestoken worden.

Tijdens het evenement wordt ook teruggegrepen naar de historie van het reddingswerk met onder andere enkele historische voertuigen. Maar we kijken ook naar de toekomst en zullen u kennis laten maken met enkele innovatieve uitvindingen, zoals reddingen met drones en afstandbestuurbare reddingsrobots.


Op de Boulevard zal een uitgebreide static show opgesteld staan, waar allerlei materiaal uitgestald staat om bezichtigd te worden. Ook voor de kinderen is er voldoende te beleven en kunnen zij zelf ervaren hoe het is om zelf even een hulpverlener te zijn. Het einde van de zuid-Boulevard zal veranderen in een helikopterplatform waar gedurende de dag diverse vliegbewegingen zullen plaatsvinden.


Meer informatie over de deelnemers en het programma van SAR 2017 en de KRB kunt u vinden op www.sarkatwijk.nl en www.krb.nl