V.l.n.r.: Krijn van der Spijk, Willem en Nel van der Mey. | Foto: Piet van Kampen
V.l.n.r.: Krijn van der Spijk, Willem en Nel van der Mey. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

De Eetkamer begroet duizendste gast

gast n Dat het project De Eetkamer een succes mag heten is duidelijk. Na amper negen maanden begroette Raymond Lempers namens het Welzijnskwartier vorige week donderdag de duizendste gast. Mevrouw Nel van der Mey werd in de kantine van v.v. Katwijk in de bloemetjes gezet.

Door Piet van Kampen

'De Eetkamer' is een gezamenlijk project van de gemeente, v.v. Katwijk en het Welzijnskwartier. Vorig jaar september kwam het van de grond en konden de eerste gasten worden verwelkomd. Onder hen de 'jubilaris' Nel van der Mey die samen met haar echtgenoot Willem gasten van het eerste uur zijn. Willem: 'Wij zijn vaste klanten en hebben ook anderen aangespoord om er gebruik van te maken,' sprak hij met een big smile nadat zijn niets vermoedende echtgenote door wethouder Krijn van der Spijk was toegesproken en in het zonnetje was gezet. 'Ik ben verrast,' sprak Nel verbouwereerd. Lempers, manager van De Eetkamer, tevens onderdeel van een sportproject, overhandigde de fraaie ruiker. Wim Nijgh, coördinator namens gastheer v.v.Katwijk deed er nog een lekker flesje wijn bij. 'Deze vind je lekker want die drink je hier altijd bij het eten grapte hij tegen Nel.

Behoefte

De eetkamer voorziet in een behoefte, want het aantal gasten neemt gestaag toe. Lempers is tevreden en met name ook over de samenwerking met de v.v.Katwijk en de gemeente waar Joop van Diemen de verantwoordelijke man voor het project is. Alleenstaanden en echtparen, iedereen is er welkom. 'Het is een ontmoetingsplaats, het bindt mensen,' heeft Lempers inmiddels ervaren. Willem van der Mey lachend: 'Ik heb zelfs een stelletje aan elkaar gekoppeld'. Het is dus niet alleen eten en drinken, maar vooral de gezelligheid die de gasten naar De Eetkamer lokken, Voor slechts € 5,- geniet men van een driegangen menu. De drankjes dienen uit de eigen knip te worden voldaan. Elke dinsdag en donderdag van 17.00-19.00 kan men er terecht behalve in de zomervakantie en op feestdagen. Aanmelden kan op dezelfde dag tot 12.00 uur bij Raymond Lempers, 06-57223160.