Zus Krijgsman nodigt iedereen uit om gezellig mee te fietsen. | Foto: Piet van Kampen
Zus Krijgsman nodigt iedereen uit om gezellig mee te fietsen. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Doe mee met de Fiets Driedaagse van NNO

n 'De deelnemers moeten vooral genieten en ontspannen'

Fietsocht n Ook dit jaar staat de Fiets Driedaagse van wijkvereniging Noord Noordoost weer op de sportieve recreatiekalender. Vanaf dinsdag 27 juni zullen er weer veel plaatsgenoten drie avonden de pedalen laten ronddraaien tijdens deze recreatieve tochten. Velen gingen hen in de voorgaande edities – ruim twintig- al voor en hebben er volop van genoten.

Door Piet van Kampen

Destijds nam Zus Krijgsman het initiatief voor dit fietsevenement. Zij is er vanaf het eerste uur dus al bij en kan enthousiast vertellen hoe leuk het is om al fietsend de omgeving te verkennen en er vooral ook van te genieten. 'Het is geen wedstrijd, iedereen kan zijn of haar eigen tempo bepalen en onderweg even afstappen om iets te bezichtigen. 'Het is vrijheid, blijheid en de deelnemers moeten vooral genieten en ontspannen' is het advies van Krijgsman. Dit jaar is er ook een speciale 'Jesseroute' opgenomen. Tijdens een van de avonden leidt de route langs diverse gebouwen en panden van de bekende architect Jesse uit Leiden die veel markante gebouwen in de omgeving heeft ontworpen.


Tussenstop

Halverwege de diverse routes is er even gelegenheid om van een kopje koffie of thee te genieten en na afloop van de driedaagse is er een gezellige afsluiting in wijkgebouw 't Zandgat. 'Het is dan altijd erg sfeervol en tijdens het genot van hapjes, drankjes en gezellige muziek worden er hele leuke ervaringen uitgewisseld' heeft de initiatiefneemster ervaren. Kinderen mogen onder begeleiding van hun ouders ook aan de fietstochten mee doen.

Iedereen is van harte welkom. 'Ook toeristen van de camping doen vaak mee als leuke afleiding in hun vakantie', vertelt de enthousiaste Zus. Zij en haar vrijwilligers zijn er weer helemaal klaar voor. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,-.

Er kan worden ingeschreven in wijkgebouw 't Zandgat aan de E.A. Borgerstraat op maandag 19 juni van 17.00 tot 20.00 uur en ook de komende dinsdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag 27 kan er voor deelname ook nog worden ingeschreven van 18.30 tot 19.15 uur. De kosten bedragen dan € 7,-.

Krijgsman en haar vrijwilligersteam hopen weer op veel enthousiaste deelnemers.


Goedkeuring overeenkomst huisvesting arbeidsmigranten Katwijkerbroek

logies n Het college heeft besloten om de overeenkomst tussen de gemeente Katwijk en het bedrijf Homeflex goed te keuren. Homeflex zorgt voor de bouw en verhuur van vier tijdelijke logiesgebouwen voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein Katwijkerbroek.

In de overeenkomst hebben de gemeente Katwijk en Homeflex afspraken gemaakt over de tijdelijke huisvesting op Katwijkerbroek. Deze afspraken moeten een goed en veilig verblijf van de arbeidsmigranten verzekeren en zorgen voor het leefbaar houden van de omgeving.

In de overeenkomst, die uitgebreid is besproken in de klankbordgroep, staan afspraken over de tijdelijke huisvesting. De klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, Homeflex, omwonenden, de wijkagent, de wijkregisseur, een lid van de wijkraad Katwijk aan den Rijn en een lid van de wijkraad Valkenburg.

Op bedrijventerrein Katwijkerbroek heeft Homeflex tijdelijk 16 eenheden gebouwd met elk vier slaapkamers en maximaal 64 bedden. De eerste bewoners zijn inmiddels gearriveerd. Homeflex moet het complex over tien jaar weer verwijderen.
Momenteel is Homeflex druk bezig met de afronding van de buitenruimte. Er wordt nu gewerkt aan het hekwerk en de betegeling. Daarna volgen werkzaamheden zoals het plaatsen van een fietsenstalling. Voor de zomer is er groen geplant.
Er is vanuit de gemeente een beheerder aanwezig op het complex voor 20 uur per week. Hij maakt nu kennis met de omwonenden en de gevestigde bedrijven op Katwijkerbroek. De Gemeentelijke Opsporingsambtenaren (GOA's) letten op de gang van zaken op Katwijkerbroek.

Afbeelding