Tijdens de Kattukse Brain week vindt voor de tweede maal de Glow in the Dark run in Katwijk plaats. | Foto: PR
Tijdens de Kattukse Brain week vindt voor de tweede maal de Glow in the Dark run in Katwijk plaats. | Foto: PR Foto:

Kattukse Brainweek biedt voor ieder wat wils

hchwa-d n Van 10 tot en met 17 juni vindt de derde editie van de Kattukse Brainweek plaats. Tijdens deze week wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor HCHWA-D, beter bekend als de Katwijkse Ziekte. Dat wordt vooral gedaan met leuke en gezellige activiteiten.

De Brainweek wordt letterlijk afgetrapt met een ouderwetse derby. Een wedstrijd tussen oud V.v. Quick Boys en oud V.v. Katwijk op Nieuw Zuid. We hopen op een gezellige zonnige middag. Toegang is gratis, bij de ingang wordt gecollecteerd. De wedstrijd start om 15.00 uur.

Zoals andere jaren zet ook Olympia Sport en Health zich in. Zij geven een les XCore op maandag 12 juni op het Strandplein tegenover Hotel Noordzee. De les begint om 19.00 uur en deelname kost 10 euro. Er kan bij Olympia worden ingeschreven of ter plaatse worden betaald. Iedereen is welkom.

Dinsdag 13 juni

Ook de tweede avond wordt sportief ingevuld. Speciaal voor de ladies is er een Ladies Bootcamp. Voor wie denkt: 'Bootcamp, dat is toch super zwaar?!' Speciaal voor de Kattukse Brainweek wordt het programma een beetje aangepast. Er wordt gewerkt met groepen op verschillende niveaus. Dus ook voor beginners / niet-zo-sportievelingen wordt het leuk.
Verzamelen vanaf 19.15 uur op de parkeerplaats bij de ingang van sportpark Nieuw Zuid, de training van ongeveer een uur start om 19.30 uur. De kosten bedragen 5 euro en kunnen ter plaatsen worden voldaan.

Woensdag 14 juni

Vanwege het enorme succes van vorige jaren vindt opnieuw het Piratenfestijn plaats. Kids kunnen zich komen laten schminken als piraat, schat zoeken, touwtrekken, een piratenhap maken, knutselen en nog véél meer tijdens het Piratenfestijn bij strandpaviljoen het Wantveld.
Schatkaarten zijn te koop bij de Kledingkade en het Wantveld. Voor 5 euro kan aan 10 activiteiten deel worden genomen. Tip aan de piraatjes: vergeet je zwemspullen niet! Er is een zeepbaan, dus kun je een record buikschuiven neerzetten.

Donderdag 15 juni

Natuurlijk wordt tijdens de Kattukse Brainweek ook stil gestaan bij de invloed van ziekte op het leven. Vanaf 20.00 uur is er een samenkomst in de Vredeskerk, met het thema 'Geen zorgen voor morgen'. De samenkomst wordt geleid door ds. Kant. Hij zal het in een korte meditatie hebben over het belang van het leven in het nu. Ons druk maken om alles wat was of misschien nog gaat komen helpt niet. De avond zal muzikaal omlijst worden door Romans Twelve.

Vrijdag 16 juni

Zwembad Aquamar wordt weer omgetoverd in een tropisch discoparadijs! Vanaf 18.00 uur zijn alle kinderen welkom. Kaartjes zijn gewoon op de avond zelf te koop in het zwembad voor €4,90.

Vrijdag 16 juni

Samen met AV Rijnsoever vindt voor de tweede maal de Glow in the Dark run in Katwijk plaats! De hardlopers maken gezamenlijk een 6 kilometer lange lus van licht, startend vanaf de atletiekbaan. Vanaf 21.00 uur start het feestje in het clubhuis van AV Rijnsoever. Om 22.45 uur worden de deelnemers (verder) op een ludieke manier opgewarmd, uiteraard in stijl met een geweldige 'glow in the dark' instructeur. De run start om 23.00 uur en na binnenkomst gaat het feestje verder op de deuntjes van een DJ.
Startnummers zijn voor 6 euro te koop bij Running Center Katwijk of voor 7,50 euro op de avond zelf. De prijs is inclusief glow in the dark bandjes. Deze run is voor de fun! Dus diegenen die zes kilometer te lang vinden, kunnen er ook voor kiezen om één rondje van twee of vier kilometer te lopen en daarna het feestje in het clubhuis op te leuken. Gewoon meewandelen kan ook.

Zaterdag 17 juni

De Kattukse Brainweek wordt uiteraard in stijl afgesloten: door het leven te vieren! Ruben Nicolai zal de avond openen. Vervolgens maken WestCoast, SupportAct en de Diedjees er gegarandeerd één groot feest van in het sponsorhome van Quick Boys.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de Facebookpagina van de Kattukse Brainweek voor €12,50 of op de avond zelf aan de deur voor €15,-.

Alle opbrengsten van de week komen toe aan het onderzoek naar de ziekte, waar nog geen behandeling voor is. Actuele informatie staat op de facebookpagina 'de Kattukse Brainweek' (inclusief foto's van voorgaande jaren) of op www.hchwa-d.nl


Zomermarkt in Topaz Overduin

markt n Verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin houdt op woensdag 21 juni van 10.00 tot 16.00 uur weer een feestelijke zomermarkt aan de Nachtegaallaan 5. Een rommelmarkt, roofvogeldemonstratie, kraampjes met allerhande koopwaar en activiteiten voor de jeugd: er is voor iedereen iets te beleven.

In het restaurant en in de tuin van Topaz Overduin bruist het op 21 juni van de activiteiten. Bezoekers kunnen een gokje wagen bij het rad van fortuin, een visje eten of lekker rondstruinen op de rommelmarkt. Ook staan er kraampjes met kinderkleding, kaarten of woonaccessoires.

's Morgens en 's middags is er in de tuin een roofvogeldemonstratie. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door de moestuin, waar u ook verse producten kunt kopen. 's Middags is er een speciaal kinderprogramma met o.a. een springkussen en een workshop buttons maken. Ook treedt er 's in de tuin een majorettevereniging op.

De opbrengst van de zomermarkt is bestemd voor een dierenweide op het terrein van Topaz Overduin.