De eerste zorgmarkt van het Welzijnskwartier trok veel belangstelling. | Foto: Piet van Kampen
De eerste zorgmarkt van het Welzijnskwartier trok veel belangstelling. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Zorgmarkt is zeker voor herhaling vatbaar

Zorg n Vorige week woensdag werd de eerste Zorgmarkt gehouden. Een informatieve markt in het verenigingsgebouw van muziekvereniging DVS waar tientallen senioren kennis konden nemen van de vele vormen van zorg. Niet alleen over de thuiszorg of intramurale zorg maar ook over lichaamsverzorging werd voorlichting gegeven en ook ter plaatse uitgevoerd.

Door Piet van Kampen

De zorgmarkt werd georganiseerd door Welzijnskwartier. Scholieren van het nabij gelegen Rijnmond College maakten zich verdienstelijk met het verzorgen en lakken van de nagels van bezoekers en droegen ook zorg voor de catering. Van de hand- en voetreflexmassage werd ook gretig gebruik gemaakt. Doch de meeste aandacht ging uit naar de tafels waar voorlichting en informatie werd verstrekt over de vele vormen van zorg voor senioren. Echtparen en alleenstaanden kwamen veel aan de weet op welke diensten zij een beroep kunnen doen en werden zodoende veel wijzer op deze nuttige middag. Er was volop foldermateriaal voorhanden om thuis op het gemak nog eens alles rustig te bekijken.


Zorg op maat

Zorginstellingen zoals Marente, DSV Verzorgd Wonen en Curadomi waren belangrijke bronnen voor informatie. Mantelzorg, palliatieve zorg en ook bedrijven met maaltijdvoorzieningen waren aanwezig evenals Vegro voor hulpmiddelen. De haptonomie, ergotherapie, de apotheek, de notaris. mentorschap en de uitvaartverzorging ontbraken ook niet in deze brede, informatieve markt. Bezoekers namen de tijd om alles tot zich te nemen.

Het echtpaar Rotteveel was zeer belangstellend. Aad Rotteveel: 'Het is een geweldig initiatief en wij worden uitstekend voorgelicht' klinkt het tevreden. Zeer tevreden was ook Margreet Adam, teamleider bij Welzijnskwartier. 'De mensen namen alle tijd om alles te bekijken en zich uitvoerig te laten voorlichten. De reacties waren erg positief dus is de zorgmarkt volgend jaar zeker voor een herhaling vatbaar'.