De finalestrijd ging tussen Carolien van Egmond en Henriëtte van den Anker. | Foto: Teuntje van Delft
De finalestrijd ging tussen Carolien van Egmond en Henriëtte van den Anker. | Foto: Teuntje van Delft Foto:

Eerste editie Kattukse Maestro was groot succes

Maestro n Carolien van Egmond heeft zaterdagavond met haar optreden voor de Big Band Plus van DVS de eerste titel Kattukse Maestro in de wacht gesleept. Deze speurtocht tussen vier kandidaten op zoek naar de eeuwige roem als dirigent leverde een bijzonder geanimeerde, spannende en muzikale avond op.

Door Teuntje van Delft

De vier dirigenten-in-spe hadden zich hadden zich zowel mentaal als fysiek voorbereid. Gesteund door allerlei komische attributen, zoals geslepen messen of een glitterjasje, betraden ze het strijdtoneel.


Dirigenten

Carolien van Egmond (medewerker bibliotheek Katwijk), Piet de Vries (citymanager en bestuurder Katwijk Marketing), Henriëtte van den Anker (ondernemer en bekend van De Porseleinkast) en Harry de Bruin (directeur TheaterHangaar & Hangaar2) waren er klaar voor. Ze moesten elk twee nummers dirigeren, een instrumentaal en een met zang van musicalster Antje Monteiro. De Big Band Plus van DVS aan de ene kant en een zaal met publiek aan de andere kant. Een muzikaal avontuur op weg naar een unieke uitdaging: de Kattukse Maestro.


Succesvol

De organisatie had niets aan het toeval overgelaten. Dick de Jong en Kees Onderwater hadden met de mensen van DVS de avond goed voorbereid. In navolging van het succesvolle televisieprogramma Maestro was er een professionele jury samengesteld. Deze jury beoordeelde na elk optreden de prestaties van de vier kandidaten. Albert Fuldner, dirigent van het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate, Johannes Leertouwer, dirigent en violist van de Nederlandse Bachvereniging en Bart van Meijl, dirigent van Big Band Plus. Het publiek mocht tijdens de finale de jury ondersteunen met applaus.


Feestje

Het dirigentschap van de vier kandidaten leverde soms hilarische momenten op, maar meest van de tijd wisten de kandidaten de musici goed mee te krijgen. Van de 'Radetsky Mars' tot 'Telkens weer' met Antje Monteiro passeerden de revue en met 'Why tell me why' was het swingen geblazen, compleet met Piet de Vries in discojasje.

Een muzikaal feestje gepresenteerd door Arie van Duijn. De finalestrijd ging uiteindelijk tussen Carolien van Egmond en Henriette van den Anker. Carolien mocht uiteindelijk uit handen van burgemeester Cornelis Visser, zijn eerste officiële handeling, een fraaie sculpture in ontvangst nemen.

Zie filmbeelden op 'Alles over Katwijk.nl')