Gitarist Klaas, zangeres AJ Plug en Arie Nijgh. | Foto: Piet van Kampen
Gitarist Klaas, zangeres AJ Plug en Arie Nijgh. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Noordzee Zomerfestival wordt weer spectaculair

festival n Van 4 tot en met 12 augustus wordt het veertiende Noordzee Zomerfestival gehouden. De grote feesttent op het evenementenplein aan de Boulevard zal weer het kloppend hart vormen voor vele honderden feestgangers. Het programma biedt vermaak voor jong en oud. Een primeur voor Katwijk: onze plaatsgenote AJ Plug zal tijdens de Blues en Rock Night een spetterend optreden verzorgen.

Door Piet van Kampen

Het belooft weer een geweldig festival te worden. De Katwijkse zanger Arie Nijgh samensteller van het avondprogramma, ontvouwde vorige week vrijdag de plannen. De commissie die het dagprogramma samenstelde heeft er zorg voor gedragen dat de kids ook aan bod komen Er is aan iedereen gedacht. Nieuw is het zomercarnaval voor gehandicapten.


Katwijks talent en primeur

Als vanouds krijgen Katwijkse bands en artiesten een podiumplaats. Dit jaar is er een heuse primeur: het Katwijkse talent, blueszangeres AJ Plug zal voor een groot publiek laten horen en zien waarom haar ster zo snel is gerezen. Zij werd genomineerd voor de Dutch Blues Award en werd de tweede vrouwelijke winnaar ooit in de mannenwereld. 'Wij verwachten dan ook dat het die avond reuzedruk zal worden', blikt PR man Marco den Engelsman vooruit. Den Engelsen die ontzettend veel uren in de voorbereiding heeft gestoken. 'Het promoten gaat over veel meer schijven dan vroeger. Toen waren er de aankondiging in de kranten, de posters en flyers. Nu gaat er heel veel via de social media en we hebben inmiddels al duizenden volgers. Op de website staat het programma nu ook in het Engels en het Duits. Wat er de ene dag gebeurt is de volgende dag al terug te zien op de social media'.

Voorzitter Willem Schonenberg: 'In september komen we al bij elkaar voor de voorbereidingen. Het is een kick om elk jaar weer een gevarieerd programma samen te stellen. Dank zij het bedrijfsleven en sponsors. Ik merk aan alles dat we er klaar voor zijn. Er zitten weer topacts bij zoals de ABBA en Stevie Wonder-tributebands' voorspelt hij. www.noordzeezomerfestival.nl