Wethouder Jacco Knape hees de Katwijkse vlag nadat de KW88 weer teruggeplaatst was op haar oude ligplaats bij de Vuurbaak. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Wethouder Jacco Knape hees de Katwijkse vlag nadat de KW88 weer teruggeplaatst was op haar oude ligplaats bij de Vuurbaak. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Hij ligt er weer

Bomschuit n Na een zomerseizoen afwezigheid is de KW 88 weer op z'n vertrouwde stekkie op het Vuurbaakplein te bewonderen.

De 104 jaar oude 'garnalenbom' ligt er sinds afgelopen donderdag weer in volle glorie te pronken. Eind 2015 bleek de toeristische trekpleister in een dermate mindere staat dat groot onderhoud noodzakelijk bleek. Meer dus dan de jaarlijkse APK die het aloude vaartuig kreeg. In de loods van de KNRM aan de Rijnmond werd het schip flink onder handen genomen en kan er weer tegen. Het icoon zal weer talloze malen door de toeristen op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Een van de weinige zichtbare en tastbare herinneringen aan het verleden dat iets toont uit vervlogen tijden en onlosmakelijk met ons vissersdorp is verbonden.

Wethouder Jacco Knape hees de gemeentevlag als symbool voor de terugkeer van de bezienswaardigheid.