De Bewoners-/FamilieRaad gingen in de kleuren van de Ierse vlag gekleed. | Foto: PR
De Bewoners-/FamilieRaad gingen in de kleuren van de Ierse vlag gekleed. | Foto: PR Foto:

Feest met een Iers tintje voor bewoners Wilbert

bewonersdagen n Afgelopen dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 mei hield de Bewoners-/FamilieRaad (cliëntenraad) van De Wilbert van zorgorganisatie Marente alweer voor de 24e keer het jaarlijkse feest voor alle bewoners.

De ruim 170 bewoners van De Wilbert werden tijdens deze dagen extra in het zonnetje gezet en konden genieten van gezellige activiteiten, die geheel in het teken stonden van het thema van de bewonersdagen: 'Ierland'. Hiertoe waren onder meer de entree, de Serre, de ruimte eromheen en de Grote Zaal in een passend jasje gestoken. De leden van de Bewoners-/FamilieRaad (BFR) waren op de Bewonersdagen gehuld in kleding met de kleuren van de Ierse vlag: groen/wit/oranje.

Rond het middaguur werd op deze dagen een feestelijke Ierse maaltijd geserveerd. Het voorgerecht bestond uit een Crème Brûlée van gerookte zalm met daarbij Blarney Butter en diverse soorten brood; het hoofdgerecht was een in bier gestoofde runderschotel met Calcannon (Ierse stamppot). Als toetje werd een Bailey's mousse geserveerd. Naast de bewoners konden ook een familielid of andere naaste mee-eten.

Om 15.00 uur waren er optredens van De Mannen van Kat-Rijn, waarbij er in de pauze natuurlijk op een hapje en een drankje werd getrakteerd. Dankzij de hulp van familieleden, gastvrouwen en de medewerkers van De Wilbert, konden de bewoners heerlijk genieten van deze dagen.


VVV Katwijk | Katwijk Marketing nodigt logiesverstrekkers uit

logies n Op donderdag 8 juni zijn alle particuliere en commerciële logiesverstrekkers uit de Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg welkom bij De Reedery (DSV Parledam, Prins Hendrikkanaal 155). Op de agenda staan een presentatie over trends op het gebied van nationaal en internationaal toerisme en een workshop 'Booking.com voor beginners'.

De bijeenkomst start met een presentatie door Koninklijke Horeca Nederland over relevante vakantietrends. Hoe boeken hedendaagse gasten hun vakantie? Hoe vaak en hoe lang gaan zijn eigenlijk op vakantie? Waarop baseren zij hun keuze? En hoe kun je hier als Katwijkse locatie op inspringen? In hoog tempo krijgen de aanwezigen tips en ideeën aangereikt over mogelijkheden om hun locatie beter te laten presteren.

Mini-workshop

Na een korte pauze rond 20.15 uur kunnen de aanwezigen deelnemen aan een door VVV Katwijk verzorgde mini-workshop Booking.com. Sinds maart van dit jaar wordt via de VVV website een boekingsmodule van dit platform getoond. Booking.com biedt veel technische mogelijkheden, in een laagdrempelige workshop presenteert Marian Krijgsman de belangrijkste opties. Deelnemers die hun laptop, tablet of mobiele telefoon meenemen, kunnen een en ander direct in de praktijk brengen.

Dit voorjaar heeft Katwijk Marketing | VVV Katwijk het drukker dan ooit.
"Er is veel belangstelling voor onze kustplaats. Dat merken we bijvoorbeeld aan de vele e-mails en telefoontjes die we ontvangen. En we horen het van de diverse verhuurders waar we contact mee hebben," legt citymanager Piet de Vries uit. "Katwijk is al lang niet meer die ouderwetse familiebadplaats, we hebben de hedendaagse bezoeker genoeg te bieden. Gelukkig weten steeds meer mensen ons te vinden, maar we helpen onze aanbieders graag om dit nog beter aan potentiële gasten over te brengen."

Aanmelden

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. Het is ook mogelijk om alleen de presentatie van Koninklijke Horeca Nederland bij te wonen. Aanmelden vooraf is gewenst, dit kan bij Annemarie Guijt van Katwijk Marketing via info@katwijkmarketing.nl of tel. 3030707.


Open podium Scum

Podium n Op vrijdag 26 mei presenteert Luuk de Haar het open podium in Scum. In een professionele omgeving kunnen beginnende en ervaren muzikanten, stand-up comedians, rappers etc., hun kunsten vertonen aan een groeiende schare trouwe bezoekers en aan elkaar.

Deelnemers stappen in een warm bad, tot in de puntjes verzorgd door de mannen en vrouwen van het licht, het geluid en de bar.
De organisatie is niet alleen blij met de artiesten op het podium, maar ook met een aandachtig luisterend publiek in de zaal. Het gaat tenslotte om een prettige ervaring voor iedereen en iedere deelnemer verdient het om de volledige aandacht te krijgen tijdens zijn of haar optreden.
Steeds meer artiesten hebben inmiddels de weg gevonden naar het open podium. Het is dus zaak je tijdig op te geven als je zeker wilt zijn van een plekje. Aanmelden kan via program@scumkatwijk.nl t.a.v. Luuk de Haar.
Scum is te vinden aan de Noordduinseweg 3 Zaal open 20.30 uur. Toegang vrij, 18+