Bijrijder Pieter-Jelle van Lieshout met zijn begeleidster Janske Glasbergen en bestuurder Rob van Zuijlen. | Foto: Archief
Bijrijder Pieter-Jelle van Lieshout met zijn begeleidster Janske Glasbergen en bestuurder Rob van Zuijlen. | Foto: Archief Foto: EstherLuijk

Vierde lustrum voor de KatwijkBinse Truckrun

truckfeest n De twintigste KatwijkBinse Truckrun is een feit. Op zaterdag 19 augustus houdt Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn de mooiste trucktour van het jaar door de bollenstreek.

Het evenement wordt zo enorm gewaardeerd. De organisatie wil het dan ook niet veranderen. De startplaats is weer bij de Esa-Estec. Het was vorig jaar zo'n succes zowel voor de gastheer als voor de organisatie, dat men zich daar ons weer op een warm welkom mag verheugen.

Het plaatje is ongetwijfeld bekend: de denderende stoet, toeterend door de straten met heel veel blije gezichten van toeschouwers, deelnemers en de mensen van de organisatie.
"Wij zijn zo blij dat er ieder jaar weer zoveel mensen betrokken zijn of zich betrokken voelen bij dit evenement", aldus Jan van den Berg. "Nu in het bijzonder omdat we een tweede decennium in gaan. Zonder u en de deelnemers kan het geen succes worden. We zijn op zoek naar enthousiaste, vrolijke, positieve warmhartige chauffeurs voor deze dag. Er is een beperkt aantal sponsorplaatsen beschikbaar die de organisatie nodig heeft (ondanks de inzet van vele vele vrijwilligers), om kostendekkend te blijven. We hopen wederom op jullie steun. Deelname is en blijft gratis, we willen dit gratis kunnen blijven aanbieden."

Oproep aan chauffeurs

Chauffeurs kunnen zich vanaf nu tot en met 15 juni weer inschrijven. Zij horen uiterlijk 6 juli of ze van de partij zijn in deze jubileumeditie. Inschrijven kan je met het welbekende deelnemersformulier. Dit ligt klaar bij vrachtwagengarages, wasserettes en pompstations in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Aanmelden kan ook via www.oranjeverenigingkatwijk.nl


Inschrijvingen van chauffeurs kunnen naar Jan van den Berg, tel. 4031589. De inschrijvingen voor de deelnemers met een verstandelijke beperking gaan via Jan van der Bent, tel. 4024189. Ook zij kunnen een inschrijfformulier via de site van de Oranjevereniging downloaden.

Deze twintigste editie van deze dag vol 'truckfun' wordt mede mogelijk gemaakt door Prolife zorgverzekeringen en foto Studio Ronkes uit Katwijk.


Concert voor restauratie Nieuwe Kerk

Korenconcert n Voor vrijdag 20 mei staat een concert gepland in de Katwijkse Oude Kerk aan de Boulevard. Christelijk Mannenkoor Emmeloord en familiekoor Ichthus uit Katwijk luisteren deze avond op.

Het bekende familiekoor uit Katwijk staat onder leiding van Jan Verhoef. Voor dit prachtige concert is Christelijke Mannenkoor Emmeloord, een honderdkoppig mannenkoor, dat onder leiding staat van de bekende componist, pianist en dirigent Johan Bredewout, uitgenodigd. Het koor kan putten uit een veelheid aan muziek.

Het Christelijk Mannenkoor Emmeloord heeft zich in de jaren van haar bestaan ruimschoots bewezen, hetgeen blijkt uit het geven van concerten in binnen- en buitenland. Zo trad het koor in haar bestaan tot vier keer op in Canada. Ook het familiekoor Ichthus heeft haar sporen op muzikaal gebied inmiddels ruimschoots verdiend met vele optredens in Nederland. Beide koren gaven hun medewerking aan diverse radio- en televisieprogramma's in Nederland.


Op het orgel begeleidt Anne Kroeze de samenzang en de koren. Fluitiste Mariƫlle Schippers verleent haar medewerking met een dwarsfluit. Ds. Veerman zal tijdens dit concert de verbindende teksten spreken.


Renovatie Nieuwe Kerk

De opbrengsten van dit concert komen geheel ten goede voor de restauratie van de Nieuwe Kerk van Katwijk aan zee. Zoals u waarschijnlijk al is opgevallen staat het prachtige monument uit 1887 op dit moment volledig in de steigers. Zowel de buitenzijde als de binnenzijde van de Nieuwe Kerk krijgen een grondige renovatie. Het spreekt voor zich dat er voor deze werkzaamheden veel geld nodig is.

De toegang tot het concert is vrij. De collecte tijdens dit concert zal geheel ten goede komen aan de restauratie van de Nieuwe Kerk.


Aanvang 20.00 uur in de Oude Kerk aan de Boulevard. De kerk is open om 19.30 uur.

Familiekoor Ichthus uit Katwijk zingt voor de renovatie van de Nieuwe Kerk. | Foto: PR