Er was volop belangstelling voor de invulling van de Duinvallei. | Foto: Piet van Kampen
Er was volop belangstelling voor de invulling van de Duinvallei. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Invulling Duinvallei leeft enorm onder de bevolking

duinvallei n Getuige de grote belangstelling kan worden gesteld dat de tijdelijke invulling van de Duinvallei leeft bij de inwoners. Afgelopen zaterdag werden er in de informatiestand veel ideeën aan de hand gedaan. De Q-commissie – samengesteld uit diverse disciplines binnen de inwoners - kan gaan inventariseren en adviseren aan de gemeente.

Opvallend was de wens die bij velen leeft om toch vooral de ruimte voor de jaarlijkse Kattukbinse feesten te behouden. Jaap van Duijn: 'De ruimte moet wel multifunctioneel zijn en flexibel ingevuld kunnen worden omdat de feesten maar een ruime week duren'. Een aardig idee maar hoe dan verder in het jaar de plek in te vullen? De Oranjevereniging van haar kant bepleit samenwerking met diverse muziekverenigingen voor optredens. Vormen van gratis buitensport kwamen ook aan de orde zoals een mountainbikecircuit. Ook een ruimte voor binnensport met een koffiehuisje. Een grote speeltuin met het oog op de verplaatsing of het inkrimpen van de huidige speeltuin aan het Zilverschoon. Andere vormen van recreatie staan op het verlanglijstje. 'Gebrek aan een camperplaats in onze toeristische gemeente' opperde Jack Verdoes. 'Zou hier mooi kunnen'. Flexibel wonen in kant en klare, verplaatsbare huisjes is ook een optie.


Groen

Als een rode draad door het wensenpakket liep de wens om toch vooral veel groen aan te leggen. Dit haakt ook in voor de plannen van Jan de Lange die onlangs zijn idee om een Ringpark om en door Katwijk aan te leggen. Hierin vormen groenvoorzieningen een belangrijke factor. Een ander idee was om een stuk duinlandschap te creëren. Het tuindersleven van weleer te laten herleven en een educatieve volkstuin kwamen ook uit de hoge hoed. 'Een gigantisch goed idee' had een bezoeker op een reactieposter geschreven. Het open karakter behouden en vooral geen verkeer aantrekken was een geschreven wens. De bezoekers konden zich ook laten informeren bij de stand van Campri hoe de toekomstige woningbouw er uit zal gaan zien. Een aardige kreet: 'Het moet vooral een sociale plek worden en niet commercieel' was er ook te lezen. Als een en ander gerealiseerd kan worden zal de gemeente faciliteren maar de kosten zijn voor de initiatiefnemers.
Bewoner van de Zanderij Alex van Rijn: 'We gaan het wel beleven als er in ieder geval maar iets gebeurt'. Misschien ziet hij er ook wel een kudde schapen lopen van herder Thomas van der Meij die uitlegde dat het in de periode dat er geen schapen grazen er op dat stuk ook groente kan worden geteeld.
Kortom, een scala aan ideeën en wensen maar hoe het er allemaal uit komt te zien blijft nog even in het ongewisse.