Afbeelding
Foto: pr Gemeente Twenterand

Installatie van burgemeester Visser

beëdiging n De heer ir. C.L. Visser is benoemd als burgemeester van Katwijk. In een bijzondere raadsvergadering op 18 mei legt hij in handen van de commissaris van de Koning de eed af.

Met enkele toespraken en de overhandiging van de ambtsketen en de voorzittershamer wordt de installatie voltooid. Deze vergadering begint om 20.00 uur. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen op de publieke tribune is de raadzaal alleen toegankelijk voor genodigden. RTV Katwijk zendt de vergadering live uit. Vanaf 21.30 uur is er een receptie in het gemeentehuis waar alle inwoners, organisaties en ondernemers van Katwijk van harte welkom zijn.


Drugsvondst in Café 't Plein

inval n Vrijdagavond 12 mei vond een integrale controle plaats bij café`t Plein aan het Hoornesplein in Katwijk Noord. De controle vond plaats naar aanleiding van diverse meldingen van overlast.

De controle werd uitgevoerd door het Haags Economisch Interventieteam (HEIT), een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie, Douane, Belastingdienst, energiebedrijf Liander, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), UWV en Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Tijdens de controle is harddrugs aangetroffen. Daarnaast is geconstateerd dat er niet voldaan is aan een vergunningseis voor de Drank en Horecawet. Er zijn geen personen aangehouden. Het horecabedrijf is voor de rest van de nacht gesloten. Er wordt een vervolgonderzoek gestart.
De gemeente Katwijk is blij met horeca in het dorp. Tegelijkertijd vindt de gemeente het ook belangrijk dat horecabedrijven zich aan regels houden. Dit zorgt voor een veilige en prettige leefomgeving. Om die reden is besloten deze controle uit te voeren.


Gezinsdienst

Ontmoetingskerk n Op zondag 21 mei wordt er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een gezinsdienst gehouden. In de Bijbel wordt Johannes 21: 1-14 gelezen. De dienst is afgestemd op kinderen in de leeftijd van circa 5 tot 12 jaar. De kinderen worden actief betrokken bij de dienst en de preek wordt via een beamer ondersteund.