Arend en Atie Kuijt fietsten vorig jaar ook mee voor Sport4Hope, | Foto: PR
Arend en Atie Kuijt fietsten vorig jaar ook mee voor Sport4Hope, | Foto: PR Foto:

Fiets mee met Sport4Hope

benefiettocht n Op zaterdag 17 juni is er weer een fietsevenement van Sport4Hope. Op die dag wordt er gefietst voor mensen die geraakt zijn door kanker met als doel sponsorgeld inzamelen voor de Stichting 'Als kanker je raakt'.

Vorig jaar fietsten Arend en Atie Kuijt met hun dochter Noreen Hartlooper de Markermeerroute voor deze stichting.

Arend en Atie: "Bij onze dochter Noreen is vijf jaar geleden een melanoom geconstateerd. Vanaf dat moment komt kanker ontzettend dichtbij en wordt je leven in een heel korte tijd op z'n kop gezet. Er gaat dan zoveel door je heen: gevoelens van angst, zorg, vragen, momenten van hoop, momenten van twijfel, momenten van vertrouwen dat God zorgt. Onze dochter heeft dit jaar te horen gekregen dat zij niet meer terug hoeft te komen voor controle. Grote dankbaarheid!

Kort nadat zij zelf met kanker te maken kreeg is zij betrokken geraakt bij de stichting 'Als kanker je raakt' en zet zij zich binnen de stichting in voor Young, die activiteiten organiseert voor jongeren rond de 15 en 18 jaar die zelf of door hun omgeving geraakt zijn door kanker. De stichting begeleidt en adviseert deze mensen en hun omgeving, biedt ondersteuning en troost, maar wil ook iets laten zien van hoop en levenskunst. Deze jonge organisatie heeft financiƫle steun nodig maar ook bekendheid. Mede daarom hebben wij afgelopen jaar de Markermeerroute gefietst. Een fantastische tocht van saamhorigheid en gezelligheid. Een aanrader. Helaas kunnen wij dit jaar niet mee fietsen, maar Noreen gaat in juni 50 km fietsen met haar dochtertje Noa. Samen op de tandem. Wij hebben ze al gesponsord. We raden je aan als je zelf of door iemand uit je omgeving geraakt bent door kanker te gaan fietsen voor deze organisatie en sponsors te gaan zoeken. Neem deze uitdaging aan".


Aanmelden kan voor drie verschillende tochten. De IJsselmeerroute voor de echte wielrenner (260 km), de Markermeerroute voor de die hard (136 km) en er is dit jaar ook een recreatieve Gooimeerroute voor de gewone fietser en E-biker (50 km).
Ga naar www.sport4hope.nl en meld u aan en deel de pagina op Facebook. Meer weten over de activiteiten van de stichting? Kijk dan op www.alskankerjeraakt.nl