Het oude Rode Plein in de Molenwijk is nu een Johan Cruijff Court. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Het oude Rode Plein in de Molenwijk is nu een Johan Cruijff Court. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Johan Cruyff Court aanwinst voor jeugd Molenwijk

sportveld n Ze gingen maar wat graag een partijtje voetballen, een aantal enthousiaste jongelingen nadat het Johan Cruyff Court officieel was geopend. Dit ritueel vond vorige week donderdagmiddag plaats. Het voormalige, min of meer verwaarloosde Rode Plein is omgetoverd tot een fonkelnieuw Groen Plein, een eldorado voor de sportieve jeugd van de Molenwijk.

Een paar maanden geleden werd tijdens een bijeenkomst het plan gepresenteerd voor de aanleg van het Johan Cruyff Court. Het werd enthousiast ontvangen. Dit enthousiasme vierde ook hoogtij tijdens de officiƫle opening die door een aantal prominenten werd verricht. Onder hen de bokser Arnold Vanderleyde. Hein de Jong, voorzitter van de Lionsclub 'De Brittenburg' lichtte toe hoe het idee was ontstaan: 'Tijdens een gala diner in Huis ter Duin in Noordwijk na een boksgala werd een behoorlijk bedrag ingezameld. Dit wilden wij ter beschikking stellen om de aanleg mogelijk te maken'.
Partijen zoals de gemeente, 'Stichting Johan Cruyff Foundation', Het Welzijnskwartier, de Wijkraad en de Lionsclub vonden elkaar aan de gesprekstafel. De gemeente en de Foundation trokken eveneens de knip om het plan te realiseren. De Jong: 'Het is van grote maatschappelijke betekenis en duurzaam'. Vanderleyde: 'Wij boksen voor het goede doel en geven dit aan de jeugd'. Wethouder Krijn van der Spijk: 'De verouderde plek was niet veilig. Het opknappen van het Rode Plein was nodig'. Voorzitter Niels Meijer van de Johan Cruyff Foundation: 'Sport en spel is goed voor de jeugd, bewegen en ontwikkelen'. Zo had elke spreker wel een statement in huis om het belang van het vernieuwde plein te onderschrijven. Namens de Stichting 'Elk kind aan de bal' werden er veertien ballen beschikbaar gesteld.

'Top. Het is mooi geworden'. Kort maar krachtig was hun reactie. Mevrouw Monique van der Meij: 'Het stimuleert de jeugd en is goed voor de saamhorigheid. Het nodigt uit in tegenstelling tot het oude Rode Plein'.Joey (9), Eva (11), Jarno (12),en Danil (12) zijn enthousiaste voetballers en konden na de opening direct aan de bal.