Gijs de Vreugd Schoenmode viert feest. De winkel aan de Hoornespassage bestaat 15 jaar.  | Foto: Piet van Kampen
Gijs de Vreugd Schoenmode viert feest. De winkel aan de Hoornespassage bestaat 15 jaar. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Gijs de Vreugd Schoenmode viert vijftienjarig jubileum

n 'Belevingsdagen met een seniorenochtend en een kindermiddag'

Lustrum n Vijftien jaar geleden maakte Gijs de Vreugd een bijzondere switch in zijn leven. Van werknemer ineen visbedrijf tot ondernemer. Samen met zijn echtgenote Caroline nam hij de schoenmodewinkel van de familie Lange aan de Hoornespassage over. Een succesvolle stap waar hij nooit geen spijt van heeft gehad.

Door Piet van Kampen

In die vijftien jaar heeft de ondernemer een trouwe klantenkring opgebouwd. Niet alleen binnen de dorpsgrenzen maar ook veel consumenten uit de regio komen naar de speciaalzaak toe. Een moderne overzichtelijke en vooral ruime winkel. De uitgebreide eigentijdse collectie is samengesteld uit voetmode voor het hele gezin. Topmerken zoals Sensible, Durea, Mephisto, Solidus, Finn Comfort, Hassia en Foodness zijn overzichtelijk gepresenteerd.

De Vreugd onderscheidt zich in kinderschoenen en het vakkundige advies dat bij het passen wordt gegeven. 'Het is belangrijk om de kindervoet goed op te meten in de breedte en de wijdte en met name is de groeiruimte iets waar rekening mee wordt gehouden' geeft de ondernemer aan. Bijzonder zijn ook de schoenen die in de breedtemaat een flexibel gedeelte hebben zodat mensen met een knokkel pijnloos kunnen lopen. Eens in de twee weken is er een podoloog in de winkel aanwezig waar de klant een goed advies van kan krijgen.


Trends

De Vreugd en zijn echtgenote bezoeken regelmatig beurzen en modeshows in binnen- en buitenland om de ontwikkelingen in de schoenmode nauwlettend te volgen. Zo is er altijd een op-to-date collectie aanwezig. De vakbekwame medewerkers van Gijs en Caroline, Alinda, Jenny, Corlieke en Joke staan de klant met raad en daad bij want na een aankoop in de schoenenzaak moet de klant tevreden de deur uitgaan.


Jubileumactiviteiten

In deze krant pakt De Vreugd uit met aansprekende jubileumactiviteiten. 'Belevingsdagen met een seniorenochtend en een kindermiddag' belooft de ondernemer. Van elk paar verkochte Sensible schoenen gaat € 15,- naar de kankerbestrijding van de Kippenloop.
Een kijkje in de keuken van de zaak: www.gijsdevreugdschoenmode.nl