Dirk van Klaveren toont trots de loyalty award. | Foto: PR
Dirk van Klaveren toont trots de loyalty award. | Foto: PR Foto: PR

Chiquita en AGF P. van Klaveren vieren hun 30-jarige samenwerking

award n Op woensdag 26 april is AGF P. van Klaveren door Chiquita in het zonnetje gezet, omdat de in de regio bekende groente- en fruitspecialist 30 jaar Chiquita bananen verkoopt. Als blijk van waardering voor de jarenlange samenwerking heeft Chiquita een officiële loyalty award uitgereikt.

De loyalty award bestaat uit een exclusieve, gepersonaliseerde art-print waarin naast het getal ´30´ de bekende gele Chiquita bananen kunstzinnig zijn verwerkt. Dirk van Klaveren heeft de award trots in ontvangst genomen.

Theo van der Meer, vertegenwoordiger van Chiquita, vertelde: "Bij Chiquita werken we er vol enthousiasme aan om iedereen in Nederland de kans te geven vers, gezond en lekker fruit te kopen. Bananen blijven daarbij natuurlijk onze favoriet. We zijn dan ook blij dat we binnen de groente- en fruitspecialisten nog zoveel ambassadeurs van Chiquita bananen hebben. Alleen samen met gedreven ondernemers als Dirk van Klaveren kunnen we de consument de lekkerste bananen van de allerbeste kwaliteit bieden. De belangrijke rol van groente- en fruitzaken mag best eens benadrukt worden, vandaar deze award.

AGF P. van Klaveren is een gewaardeerde klant van ons en we hopen dat we de Chiquita bananenverkoop nog lang met deze speciaalzaak mogen voortzetten."


Zeeverkenners op koers in mega-investering nieuwe tenten

tenten n Een aantal keer per jaar gaan de jeugdleden van de Katwijkse Zeeverkenners samen op kamp met als absolute hoogtepunt het zomerkamp. Kamperen zit de Scouts in het bloed en daarom hebben zij de beschikking over zo'n 60 slaap- en verblijfstenten. Hiervan moeten er 31 worden vervangen.

Het is een drukte van belang als we op zaterdagmiddag het terrein van de zeeverkenners betreden. Tientallen jongens en meisjes lopen heen en weer om riemen, ankers en zeilen naar de boten te brengen en de wat oudere kinderen maken vaardig de boten klaar voor vertrek. Het oogt wat chaotisch, maar al snel verschijnen de eerste zeilen in de masten en binnen drie kwartier zijn alle boten het water op. Nu is het de beurt aan het onderhoudsteam, het is tijd voor de jaarlijkse tentencontrole.

Vrijwilliger Daniel stuurt het team aan. De tenten worden uitgespreid over het terrein en gecontroleerd op gaten en scheuren en waar nodig worden de tenten opgelapt. Veel tenten zijn aan het einde van hun levenscyclus, vertelt Daniel. Niemand wordt blij van een natte slaapzak als het regent en veel tenten zijn gewoon op. Daarom willen we dit jaar 31 slaaptenten vervangen zodat we er weer een aantal jaren tegenaan kunnen, een flinke investering.


Eigen ontwerp

Het is iedere keer weer een zoektocht om geschikte en betaalbare slaaptenten te vinden. Er zijn verschillende leveranciers in de markt maar de ideale tent is nog steeds niet gevonden. Daarom pakken de zeeverkenners het dit keer anders aan. Aangezien er veel tenten vervangen moeten worden is dit een uitgelezen mogelijkheid om het nu eens grondig aan te pakken.

De Scouts hebben al hun kampeerervaring gebundeld en zelf een ontwerp gemaakt voor een betaalbare en scoutingbestendige slaaptent. Een tentenmaker zal de tenten in productie nemen en te zijner tijd 31 slaaptenten afleveren naar Katwijks ontwerp. Kostenplaatje: ongeveer 50.000 euro.


Spaargeld, fondsen en acties

Er is in de afgelopen maanden veel werk verzet om deze investering te kunnen verwezenlijken. Zo heeft Fonds 1818 een toezegging gedaan van 8 van de 31 tenten. Daarnaast heeft de Rotary Noordwijk Duin- en Bollenstreek op 2 september een grote touwtrekwedstrijd voor bedrijven gepland om geld bijeen te brengen voor de zeeverkenners.

Tenslotte hebben meerdere bedrijven toezeggingen gedaan voor de grote loterij tijdens de open dag van 13 mei. Samen met het spaargeld dat voor dit doel opzij is gezet moet dit bedrag haalbaar zijn.

Afbeelding