Vijftien inwoners van de gemeente Katwijk ontvingen een Koninklijke onderscheiding | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Vijftien inwoners van de gemeente Katwijk ontvingen een Koninklijke onderscheiding | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Milde Lintjesregen daalt ook weer in Katwijk neer

Onderscheiden n Vorige week woensdag was er weer de traditionele lintjesregen. Ook in de gemeente Katwijk mocht burgemeester Frank Koen weer een aantal inwoners in de spotlights zetten. Onder de 2.815 landgenoten die dezelfde eer ten deel viel waren vijftien gemeentegenoten die Koninklijk werden onderscheiden.

Door Piet van Kampen

De grote zaal van Tripodia was gevuld met veel familie en genodigden. Onder hen natuurlijk ook degenen die nog niets vermoedend naar het gebouw waren gelokt. In de loop van de ochtend werd het wel duidelijk toen de burgervader hen beurtelings op het podium uitnodigde en na lovende woorden de versierselen opspeldde. De vijftien personen die tot Lid in de Orde van Oranje Nassau werden benoemd waren:

Uit Katwijk:

Mevrouw E.M.Barnhoorn-van Duijn (74), de heer A. van Duijn (64), de heer G.M. van der Gugten (67), De heer J, Guijt (73), de heer G. Haasnoot (79), de heer P.O. Hofkes (80), Mevrouw C.Kroon-Koekebakker (68), mevrouw A.J. Kuijt-Vooijs (65), de heer C. de Mol (36), de heer D. Remmelzwaal (56) en de heer B.Vlieland (78).

Uit Rijnsburg:

De heer S. van den Bosch (57), de heer P. van Dijk (56), mevrouw C.G. van Rijn- de Mooij.

Ridder

Er was dit jaar ook een vrijwilliger bij die de eretitel Ridder in de Orde van Oranje Nassau kreeg toebedeeld vanwege een scala aan activiteiten. Het is de heer A.D. Ouwehand uit Katwijk. Het ontving deze onderscheiding voor zijn inzet als bestuurslid Rederijvereniging Vuurbaak, staflid LCGJ Zeilkampen, bestuurslid Visserijonderwijs, bestuurslid Gereformeerde Kerk Katwijk aan Zee, secretaris van de Katwijkse Vereniging voor Industrie en Handel en initiatiefnemer van de Stichting De Hollandse Haringbom.

Alle gedecoreerden waren zeer verbaasd,a maar meer nog verrast op deze voor hen gedenkwaardige dag.

Er gaat een heel traject aan de toekenning van een Koninklijke onderscheiding. De gemeente roept inwoners die iemand willen voordragen op dit bijtijds te doen.