Afbeelding
Foto:

Emma de Mooij wint voorleeswedstrijd

voorleeskampioen n Maandag 27 maart vond de regionale voorleeswedstrijd Read2Me plaats. Emma de Mooij uit de eerste klas van Vakcollege Rijnmond heeft de regionale voorleeswedstrijd gewonnen.

Read2Me is de voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs en is een jaarlijks terugkerende wedstrijd. Hij wordt georganiseerd door Read2Me in samenwerking met de plaatselijke bibliotheken. Het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt zo bevorderd.
Vakcollege Rijnmond was met vijf leerlingen vertegenwoordigd bij bibliotheek Rijnsoever. Onder leiding van Nelina Houwaart, bibliotheekmedewerker, werd er een spannende voorleesstrijd gevoerd tussen de leerlingen van diverse VO-scholen uit de regio. De jury bestond uit schrijver Mark van Dijk en journalist/neerlandicus Coen van Beelen. Zij letten op leessnelheid, uitspraak en intonatie. Emma de Mooij maakte veel indruk op de jury en werd uitgeroepen als voorleeskampioen.
Op woensdag 12 april mag Emma deelnemen aan de provinciale voorleeswedstrijd van Read2Me in de bibliotheek van Rotterdam. Daarna volgt, hopelijk, de landelijke finale op zaterdag 13 mei in Nieuwegein.


Bibliotheek dicht op Goede Vrijdag

gesloten n Alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn op Goede Vrijdag (14 april) de gehele dag gesloten.

Ook op Tweede Paasdag (maandag 17 april) blijven de bibliotheekdeuren dicht. Op de tussenliggende zaterdag 15 april is iedereen gewoon welkom in alle bibliotheekvestigingen.