Even een feestje na het enige doelpunt. | Foto: OrangePictures
Even een feestje na het enige doelpunt. | Foto: OrangePictures Foto:

Sanchez Angulo kopt Katwijk naar winst

Voetbal n Hoogstaand werd het nooit op Sportpark 'De Krom', maar Katwijk deed wat het moest doen: winnen. Steven Sanchez Angulo kopte de Katwijkers een kwartier voor tijd op 1-0.

Het duurde even, afgelopen zaterdag, voor dat de wedstrijd echt op gang kwam. De HFC-ers, die voornamelijk kozen voor de lange bal, hadden achterin de boel goed op orde. Net als de Katwijkers overigens, want ook daar werd geen duimbreed weggeven. Daarmee daalde de amusementswaarde, want Katwijk kwam welgeteld tot 1 kans, Bennie van Noord kopte van dichtbij maar net naast. Verder, was het voornamelijk de buitenspelval van de Haarlemmers die haar werk deed.
De start van de tweede helft deed de toeschouwers echter meteen opveren. Koen Beeren kon oog in oog met Mark de Vries niet controleren. In de tegenstoot stuitte Mike van den Ban op keeper Tom Boks, terwijl in tweede instantie Marciano Aalders maar net naast schoot. Even later had Van den Ban weer de openingstreffer op de slof, maar moest weer Boks de meerdere erkennen.
Boks zou pas tien minuten later capituleren. Na een een-twee met Mark de Loor, kon Aalders voortrekken. Bij de eerste paal kopte Sanchez Angulo de bal, half vallend, binnen: 1-0. De invaller kreeg enkele minuten later ook nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar op aangeven van Van den Ban tikte de invaller over.

Ondertussen was de openingstreffer bij Ted Verdonkschot de aanleiding om Carlos Opoku naar het front te sturen. De centrale verdediger is topscorer bij de Haarlemmers, en stond bij de heen wedstrijd ook aan de basis van een kleine opleving. Dat bleef dit maal uit, als was het wel even billenknijpen toen in de allerlaatste minuut een vrije trap op de rand van de 16 werd gegeven. Erkend specialist Tamerus plaatste de bal echter hoog over.

Heren Grasshoppers winnen uitwedstrijd bij Cobra Nova

Basketbal n Zaterdag, 1 april stond de Derby van de Haaglanden tegen Cobra Nova op het programma. Cobra Nova heeft een goede ploeg die afgelopen seizoen in de halve finale van de Final Four net de finale niet haalde.

Youri van der Linden won de sprongbal en de eerste actie van Wesley Groen ging net mis. Cobra Nova scoorde de eerste aanval wel. Jesper Jobse greep meteen de eerstvolgende kans en scoorde de 2 -2. De Katwijkers hadden via Youri van der Linden en Wouter Breel veel aanvallende rebounds die Wesley Groen met een driepunter goed afrondde 2 -5. Cobra Nova hing al snel aan de noodrem en vanaf de vrije worplijn kwamen de punten en via opnieuw een driepunter van Wesley Groen werd het 7-14, waarna Toon van Helfteren als interim coach, een time out nam.
Via een driepunter van Joey Schelvis en Wesley Groen en een goed uitgespeelde pick en roll aanval van Youri van der Linden werd het na het eerste kwart 15-25.

In het tweede kwart werden de aanvallen minder goed uitgespeeld en ook mede door turnovers speelde dit de thuisploeg in de kaart, die terug kwam tot 21-26. Na een time out scoorde Joey Schelvis een driepunter. Sjors Bootsman pakte twee rebounds en na een fout op hem in de break scoorde hij vanaf de vrije worplijn de 22-31. Wouter Breel scoorde een driepunter en vervolgens Jepser Jobse die goed op schot was en zette de ruststand op 27-43.

In het derde kwart vielen de eerste twee aanvallen niet. Jesper Jobse schoot weer met scherp en scoorde twee drietjes en Wesley Groen volgde dit voorbeeld met zijn volgende driepunter: 41-54. De wedstrijd ging gelijk op al bleef het verschil tussen de 11 en 15 punten. In de laatste 10 seconden van het derde kwart scoorde Cobra Nova een verre driepunter waarna Joey Schelvis samen met Youri van de Linden (double double) meteen binnen drie seconden in de buzzer twee punten binnen sleepten. De stand na 30 minuten: 52-63.

Sjoerd van Vilsteren scoorde via een mooie inside move met bonus. Koen Grimbergen wist via slimme acties een klein gaatje te vinden en scoorde twee maal op rij. Jesper Jobse en Tim de Jong zetten de eindstand op 70-83.

Zaterdag 8 april speelt Heren 1 thuis tegen BS Leiden 1 (ex ZZ2) om 19.30 uur in sporthal Cleijn Duin.