Jaap van Duijn krult de bal langs Jhurrey Margaritha. | Foto: Karel van der Luijt Foto:

Eindelijk weer een punt voor de Rijnvogels

voetbal n Er werd tegen Jong FC Groningen een verdienstelijk 2-2 gelijkspel geboekt maar aangezien de concurrenten ook punten wonnen schieten de Vogels er weinig mee op.

2        FC Rijnvogels

2        Jong FC Groningen

Jaap van Duijn mocht na zijn schorsing weer opdraven maar spelmaker Pieter van den Breggen ontbrak wegens een blessure. Trainer Hein van Heek koos voor het behoudende 4-4-2 systeem. Het eerste half uur gebeurde er bijzonder weinig interessants op De Kooltuin. De Rijnvogels hielden de mensen heel dicht op elkaar uitgezonderd de twee spitsen Jaap van Duijn en Arno Dijkstra. Zij waanden zich op een eiland en konden weinig potten breken.

Jong FC Groningen voetbalde met gemak door de linies van de thuisploeg heen. Kansen werden er echter in het geheel niet gecreƫerd en het duurde tot de 23e minuut dat er een keeper voor het eerst handelend op moest treden. Peter Messemaker ranselde een inzet fraai over de lat. FCR kon er maar weinig tegenover zetten. Het wachten was tot de wedstrijd open gebroken werd. De bezoekers deden dit. Uit een vrije trap werd er ongehinderd ingekopt door Gijs Jasper, 0-1.

Hein van Heek stuwde zijn manschappen meer naar voren en het resulteerde in een aantal hachelijke momenten voor de Groningse goal. Arno Dijkstra, (kopbal tegen de paal) Jaap van Duijn en Bright Ampong waren dicht bij de gelijkmaker. Rust 0-1.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en het was Groningen dat voor het eerste gevaar zorgde. Na een corner kreeg Peter Messemaker de bal vol in het gezicht en voorkwam al dan niet bewust een tweede treffer. In de 65e minuut greep Hein van Heek in en wisselde hij Thijs van Kruistum voor de licht aangeslagen Ricardo de Vlugt. Thijs zou al snel een hoofdrol opeisen. Jaap van Duijn zette de aanval op, Thijs hield het overzicht en legde de bal goed terug op Romano van der Stoep die de bal beheerst tegen het net schoot, 1-1!

Rode lantaarn

Nog eens een paar minuten later werd het zelfs 2-1 voor de thuisclub. En wederom was het Jaap van Duijn die aan de basis stond. Dit keer ging zijn voorzet vanaf rechts door de lucht en nu was Thijs koppend de afmaker, 2-1!

Gezien het spelbeeld en het opportunistische spel van de thuisclub en terechte tussenstand. Lang kon de voorsprong niet gehouden worden, want nog geen 5 minuten later werd de stand weer gelijk getrokken. En daar zag het in de Katwijkse defensie niet allemaal even fris uit. Beide teams kregen nog een goede kans op de volle winst, maar het bleef bij 2-2.

Daarmee is de rode lantaarn voor FC Rijnvogels.