Piet de Vries geeft een presentatie over de lopende projecten. | Foto: PR
Piet de Vries geeft een presentatie over de lopende projecten. | Foto: PR Foto:

Rode Loperbeleid centraal bij Evenementen Platform

netwerken n Tijdens alweer de zevende bijeenkomst van het Evenementen Platform van Katwijk Marketing op dinsdag 28 maart in De Burgt in Rijnsburg stond de relatie centraal. De relatie tussen de evenementenorganisatoren onderling en die tussen hen en de gemeentelijke organisatie en andere betrokkenen. Katwijk Marketing gaf tijdens deze platformbijeenkomst daarom vooral invulling aan haar rol als verbinder.

Zoals gebruikelijk startte de avond met een korte presentatie van Katwijk Marketing. Citymanager Piet de Vries en marketeer Annemarie Guijt gaven de aanwezigen een indruk van de projecten van het afgelopen jaar. Ook de prestaties en de resultaten kwamen aan bod. Natuurlijk werd er ook vooruit gekeken naar de uitgebreide evenementenkalender van komende seizoen.

Rode Loperbeleid

Peilde de gemeenteraad tijdens de informatieve sessie op 23 maart vooral de algemene behoeften van de organisatoren, tijdens het Evenementen Platform werd er ingezoomd op de inhoud van het nieuwe Rode Loperbeleid. Er werd antwoord gegeven op de vragen hoe is het beleidsstuk tot stand is gekomen, welke keuzes zijn er gemaakt en waarom deze keuzes zijn gemaakt. Jacco Knape en ambtelijk vertegenwoordigers Aysin Yavas-Aktas en Nelleke Aanhane gaven een beknopte presentatie, waarna er ruimte was voor vragen én voor discussie.

Het ging hierbij niet alleen om uitvoeringsaspecten. Katwijk Marketing haakte nadrukkelijk in op de sentimenten die tijdens de eerdere sessie in het gemeentehuis naar voren kwamen. Er was volop aandacht voor de verschillende invalshoeken van de twee partijen; de belangen van de organisatoren enerzijds en verantwoordelijkheid van de betrokken ambtenaren anderzijds.

Uit de discussie bleek dat het onderlinge begrip eigenlijk best heel groot is. Zelfs als er vervelende besluiten moeten worden genomen. Anders dan tijdens de bijeenkomst op het gemeentehuis, heerste er een prima sfeer. De discussie werd op een opbouwende en respectvolle manier ingevuld.


Netwerken

Tegen 21.00 uur werd het formele gedeelte afgesloten. De discussie werd vervolgens, onder het genot van een drankje, op individueel niveau voortgezet. Er werden aan de aanwezige gemeentelijke vertegenwoordigers veel vragen gesteld. Ook werden er ervaringen en ideeën uitgewisseld én nieuwe contacten gelegd.

Ook aansluiten bij het Evenementen Platform? Dat kan. Aanmelden kan bij Annemarie Guijt van Katwijk Marketing, tel. 3030707.