FC Rijnvogels kreeg weer een verliespot te verwerken tegen ONS Boso Sneek. | Foto: PR
FC Rijnvogels kreeg weer een verliespot te verwerken tegen ONS Boso Sneek. | Foto: PR Foto:

Code rood voor Rijnvogels

voetbal n FC Rijnvogels staat op 1 van de twee degradatieplaatsen en om die te ontlopen zullen er wedstrijden gewonnen moeten worden, te beginnen in Sneek.

Thuis werd er gewonnen van de ploeg van trainer Richard Karrenbelt. FC Rijnvogels begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. O.N.S. Boso Sneek werd al vroeg gestoord in hun opbouw en dat leverde het eerste kwartier veel balbezit op voor ONS. De thuisploeg hield de gelederen goed gesloten. Het spel was het eerste kwartier volledig in evenwicht. Sneek probeerde voornamelijk met lange diepe ballen hun voorwaartsen te bereiken, maar de Katwijkse verdediging bleef solide overeind. Joey Zandbergen wilde een bal uit de verdediging wegwerken, maar raakte de bal volkomen verkeerd. De bal verdween recht omhoog waarna een Sneker spits de bal in één keer op zijn pantoffel nam. De paal bracht redding en stond zo de openingstreffer in de weg. Het eerste wapenfeit van FC Rijnvogels kwam na 20 minuten voort uit een corner. Het schot van Spierdijk miste echter alle kracht dat er van een echt wapenfeit nauwelijks te spreken valt. Sneek kwam steeds meer in het spel en trok het initiatief volledig naar zich toe. Het leidde tot de openingstreffer in de 23e minuut. Balverlies op het middenveld ging eraan vooraf. Messemaker redde nog mooi op het eerste schot, maar was kansloos op het tweede. De rebound werd knalhard middenin het net gejaagd, 1-0.

In de rust greep trainer Van Heek in. Er moest uit een ander vaatje getapt worden om het tij te doen keren. Niels van Veen werd ingebracht en Pieter v.d. Breggen bleef in de kleedkamer achter. De tweede helft begon FCR voortvarend. De mensen van Sneek werden fel op de huid gezeten en er werd volop strijd geleverd. Met nog een half uur op de klok werd Thijs van Kruistum als
pinchhitter ingebracht. Dat werd hij ooit al een eerder met eenzelfde tussenstand op het scorebord en we weten allemaal wat er toen gebeurde. Sander v.d. Horst ging naar de kant. FC Rijnvogels moest scoren en daartoe is de spits van het tweede dus zijn logische vervanger. En daar waar de uitploeg 15 minuten naar op zoek was, gebeurde wél aan de overkant. De eerste de beste uitval van Sneek werd meteen verzilverd. Messemaker werd in de korte hoek verschalkt, 2-0. FC Rijnvogels, al heel wat dreunen gehad dit seizoen, rechtte nog eens de rug en zocht nog fanatieker de aanval op. Het leidde tot wat kleine kansjes van v. Kruistum en Dijkstra. Van Kruistum had een mooie actie in het strafschopgebied, speelde zich goed vrij, maar schoof de bal ongelukkig voorlangs het doel. Direct uit de tegenaanval wist Sneek wél te scoren. Ook al hadden zij hier wederom een rebound voor nodig. Het spel is gespeeld en alles wat Rijnvogels ademt, snakt naar het eindsignaal. Bij de vierde goal gingen Joey Zandbergen en Messemaker de fout in en de 4-0 was een feit. En nog was het niet gespeeld. Een paar minuten bleef het stil uit de speakers toen Arno Dijkstra de eretreffer voor zijn rekening nam. De hatelijke nul van het scorebord af. Niet veel later was de achtste nederlaag op rij een feit.