De heren Winter en Stevens ondertekenen samenwerkingsovereenkomst. | Foto: PR
De heren Winter en Stevens ondertekenen samenwerkingsovereenkomst. | Foto: PR Foto:

Onderweg naar pasen

paasmiddag n Een contactbijeenkomst wordt door de PCOB, afdeling Katwijk, gehouden op dinsdag 11 april in de zaal bij de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64. De aanvang is 14.30 uur, maar de zaal is open vanaf 14.00 uur.

Cor van Vliet, voormalig pastor van o.a. De Wilbert is de gastspreker. In de Stille Week, vlak voor Pasen, houdt hij een presentatie met een aantal meditatieve momenten en samenzang, die zijn gebaseerd op 'Woorden voor Woorden'.


ROC Leiden en Vakcollege leiden schilders op

vakopleiding n Op maandag 20 maart tekenden ROC Leiden en Stichting Andreas College de samenwerkingsovereenkomst. De twee scholen verzorgen vanaf komend studiejaar samen de schildersopleiding in Katwijk.

Leerlingen in de Leidse regio konden al op Vakcollege Rijnmond (onderdeel van Stichting Andreas College) een vmbo-opleiding richting Techniek volgen, waar schilderen een onderdeel van is. Willen de leerlingen daarna verder in het schildersvak, dan kunnen ze nu op dezelfde locatie blijven en aansluitend een mbo-opleiding volgen bij ROC Leiden. Vaak behouden ze zelfs dezelfde docenten. De schildersopleidingen van ROC Leiden verhuizen in zijn geheel van de locatie Gitstraat, Leiden naar Katwijk.

Uit Katwijk komen van oudsher veel schilders. De keuze voor de locatie van de opleiding in Katwijk ligt dan ook voor de hand. Directeur-bestuurder Johan Stevens vertelt: 'Veel leerlingen op onze school hebben een schilder in de familiekring. Zij hebben hierdoor een goed beeld van het vak. Het feit dat je nu voor beide opleidingen in Katwijk terecht kunt is echt een pre'.