Het Duinplein naast De Zwaan wordt  voor één dag het Plein van Oranje op Koningsdag. | Foto: PR
Het Duinplein naast De Zwaan wordt voor één dag het Plein van Oranje op Koningsdag. | Foto: PR Foto:

Deelnemers gezocht voor open podium Koningsdag

Oranjeplein n Het Duinplein naast restaurant De Zwaan aan de Boulevard wordt op Koningsdag voor één dag omgedoopt tot Plein van Oranje. Om 13.00 uur barst het muziekfeest van Oranjevereniging Katwijk aan Zee los. Naast optredens van de live bands kunnen zangers en zangeressen hun muzikaal talent ten gehore brengen op het open podium.

Het muziekfeest van Oranjevereniging Katwijk aan Zee, dat doorgaans plaatsvindt op het Andreasplein, verhuist dit jaar naar het Duinplein tegenover de Vuurbaak. Eén van de live bands die deze dag optreedt is Miracle, de Nederlandse Queen coverband. Ook muziek van eigen bodem, zoals André Hazes, kan uiteraard niet ontbreken. Daarnaast kan men losgaan op hardstyle, top 40-muziek en après ski-muziek.

Open podium

Voor het open podium zoekt de Oranjevereniging Katwijk aan Zee nog zangers en zangeressen (geen live bands) die één of twee liedjes voor een groot publiek willen zingen.

Het open podium begint om 13.00 uur en eindigt rond 14.00 uur. Aanmelden voor het open podium kan door te mailen naar arievanrooijen@hotmail.com


Culinair hoogstandje tijdens Samen Katwijk

Samen n Smaak, gezelligheid en vermaak komen dit jaar weer bijeen in Het Anker aan de Voorstraat, tijdens Samen Katwijk op donderdag 20 april. Want dan organiseert Oranjevereniging Katwijk aan Zee, in samenwerking met het Welzijnskwartier, afdeling medelanders, een geweldige avond, waarop kennis kan worden gemaakt met heerlijke lekkernijen uit verschillende culturen.

Tijdens de gezamenlijke maaltijd laten dames van diverse nationaliteiten ons kennismaken met hun keuken. Op onze beurt schotelen wij hen oer-Hollandse gerechten voor.

De vrolijkste tweeling van Katwijk; de gebroeders Gerard en Herman Houwaard, zullen met hun zang en grollen ongetwijfeld voor een hoop gezelligheid zorgen.

Ook Millad Alahmar neemt een gedeelte van de avond met muziek en dans over. Vorig jaar heeft hij samen met zijn zingende neef een swingend optreden gegeven, waarbij veel gedanst werd. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om te schilderen. Kunstenares Tineke Krijgsman is aanwezig voor ondersteuning hierbij.

De entreeprijs is € 6,00. Dit is inclusief de maaltijd. De zaal gaat open om 18.30 uur. Parkeren kan op het kerkplein van de Nieuwe Kerk in Voorstraat.


Tafeltennis voor 50-plus

Tafeltennis n Met veel plezier spelen ruim 40 50-plussers bij tafeltennisvereniging Rijnsoever. Er is voldoende ruimte voor nog wat uitbreiding. Daarom zijn er nu vier kennismakingslessen tafeltennis op de donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur.

De belangrijkste slagen worden behandeld en er is na elke les mogelijkheid om nog gezellig te blijven spelen. De kosten zijn €10,-. Kom op 6 april, 13 april en 20 april naar De Krom 57 en doe mee! Aanmelden kan via werving@ttvrijnsoever.nl