de Soulbrothers zullen het wandelend publiek vermaken tijdens de Vrijmarkt. | Foto: PR
de Soulbrothers zullen het wandelend publiek vermaken tijdens de Vrijmarkt. | Foto: PR Foto:

'Dit evenement ontstijgt het Katwijkse zeeniveau'

Passie voor muziek, verbondenheid met Katwijk, de Katwijkers en de visie om het oudste lokale festival naar een landelijk niveau te tillen is reeds gelukt. Het voor het grootste gedeelte uit vrijwilligers bestaande organisatieteam van Haringrock zet op dit moment alle zeilen bij om het geliefde en stevig neergezette muziekfestival niet alleen voor de muziekliefhebber verder te ontwikkelen, maar ook voor Katwijkse ondernemers een platform te willen zijn.

Dit unieke, oudste, gratis rockfestival aan de kust moet niet alleen doorgang blijven vinden, maar heeft ook de kans om het niveau van een kleinschalig dorpsmuziekfeestje ruim te overstijgen!' Recent is hiervoor ook de samenwerking gezocht met de Rabobank Leiden-Katwijk het Ondernemershuis en de Katwijkse Ondernemersvereniging. Een aantal vrijwilligers hebben zelfs een grote vrijmarkt in ontwikkeling gebracht, die zeker goed bezocht zal gaan worden. Nu al zijn er meer dan 150 landelijke aanmeldingen binnen van standhouders die graag mee willen doen aan de Katwijkse Vrijmarkt.

Dit houdt gelijk in dat deze markt in één klap de grootste vrijmarkt van de Bollenstreek word. Nu dus al een mooi succes behaald door het Vrijmarkt comité. De markt zal uitgestald worden op een groot deel van de Boulevard. Maar ook het Winkel centrum zal bol staan van de activiteiten. Zo zal de muziekschool House of Music een podium plaatsen op het Andreasplein. Hierbij zullen de lokale ondernemers gezellige terrassen plaatsen en zal House of Music 'Talent aan Zee' presenteren. Alles vanaf de boulevard. Het Ondernemersplein het festivalterrein en de activiteiten in het centrum zullen met elkaar in verbinding staan. Een uniek evenement waar beleving en sfeer hoog in het vaandel staan. De Visserijambachten zullen we zoveel mogelijk in de nabijheid plaatsen van de tonnen poort. Zo wordt nog steeds de Visserijcultuur in ons dorp in ere gehouden.

Dat alle zeilen worden bijgezet is in dit geval geen loos visserslatijn. Het regionaal en zelfs nationale en internationale bekende en geliefde festival heeft met nogal wat tegenslag te maken gehad. Zo melde in juli vorig jaar dat SVK - de samenwerkende partij van Haringrock - wegens organisatorische redenen niet meer door gaat. Zo bleek ook vorig jaar weer dat Haringrock met de uitvoeringsplannen op het evenementenplein wederom met hoge kosten te maken had i.v.m. het water, elektra en de logistieke problemen op het evenementenplein. We hebben Haringrock naar een landelijk niveau getild; vergelijkbaar met bijvoorbeeld Parkpop. Als Katwijkers zijn we trots op onze vrijwilligers en sponsors die dit ieder jaar weer mogelijk maken.