Huseifatu wordt liefdevol opgevangen door vrijwilligers van Open Hearts for Kids. | Foto: PR
Huseifatu wordt liefdevol opgevangen door vrijwilligers van Open Hearts for Kids. | Foto: PR Foto:

Open Hearts for Kids haalt Huzeifatu op

Zorgkind n Vertegenwoordigers van Stichting Open Hearts for Kids hebben op vrijdag 17 maart de 2-jarige Huseifatu afgehaald van Schiphol. Huseifatu komt uit Ghana en zal in Leiden een hartoperatie ondergaan.

Stichting Open Hearts for Kids zet zich in voor kinderen uit ontwikkelingslanden die een hartoperatie nodig hebben, maar die in hun thuisland niet kunnen worden geholpen, de financiƫle middelen of de apparatuur om deze operaties uit te voeren niet voorhanden zijn.

"Een kindje naar Nederland halen zorgt voor veel geregel, zoals fondsenwerving, overleg met de artsen en het vervoer. Gelukkig konden we ook nu voor de begeleiding tijdens de vlucht weer terugvallen op Stieneke van Luchtvaart Zonder Grenzen," vertelt Margreeth Boesaard van Stichting Open Hearts for Kids.
De operatie van Huzeifatu wordt uitgevoerd in het LUMC en zij wordt opgevangen door de Katwijkse verloskundige Heleen Hoek.

"Heleen werkt afwisselend in Nederland en Ghana," vervolgt Margreeth. "Zij is voorzitter van stichting Labourward CHT. Hun doel is het verbeteren en veiliger maken van de zorg rondom de zwangerschap en de bevalling, waardoor de moeder- en kindsterfte zal dalen. Dit sluit heel mooi aan bij ons doel. Ook onze stichting zet zich in voor de gezondheid van kinderen uit landen waar de gezondheidszorg minder goed geregeld is. Het is dan ook prachtig dat wij als Open Hearts for Kids dit samen met Heleen kunnen doen."

Fondsenwerving

Hartoperaties zijn kostbaar en Open Hearts for Kids is afhankelijk van acties, giften en donaties.

"Dankzij diverse acties, giften en een aantal grote donaties is het toch weer gelukt het geld bij elkaar te krijgen. Wij willen hierbij dan ook iedereen die ons geholpen heeft ook deze operatie weer mogelijk te maken ontzettend bedanken. Maar er is nog veel meer nodig, want zolang er kinderen zijn die onze hulp nodig hebben gaan we door. De volgende aanvraag is voor Samuel. Voor hem zijn wij net begonnen met alle voorbereidingen. Dus giften en donaties blijven dus altijd welkom."