Over een ding is iedereen het eens: Weg met die wipkip. | Foto: Piet van Kampen
Over een ding is iedereen het eens: Weg met die wipkip. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Speeltuintje aan Schelpendam krijgt opknapbeurt

inventarisatie n Het kleine speelparadijsje aan de Schelpendam is onder de loep genomen. Diverse speeltoestellen zijn verouderd en er leven bij de ouders en kinderen ook nieuwe wensen. Een medewerkster van de gemeente, Annemarie van der Plas kwam de boel inventariseren.

Door Piet van Kampen

Van der Plas die jaarlijks een aantal speeltuinen inspecteert en de voorstellen voor vernieuwingen aan de gemeente voor legt sprak met diverse ouders en kinderen. Neeltje (6) wil graag dat er een schommel komt en Rozemarijn heeft een klimrek op haar wensenlijstje staan. Mike van Beelen (8) gaat ook voor de schommel. Liefst ook nog een glijbaan.

'Ik speel hier niet zo vaak maar als de glijbaan en de schommel er komen denk ik dat ik vaker hier ga spelen.


Weg met die wipkip

De wipkip mag sowieso verdwijnen. Mevrouw Jolanda de Vreugd: 'Weg met dat ding. Het is gevaarlijk en heeft al bij een paar kinderen de tanden gekost'. Als er nieuwe toestellen komen dan liever niet van hout. 'Op oudejaarsavond worden er vaak rotjes in de speeltuin gegooid en die beschadigen het hout waardoor het gaat rotten' heeft mevrouw van der Horst ervaren.

Annemarie van der Plas noteerde de klachten en wensen. Los van de wipkip zullen ook de bestaande speeltoestellen verdwijnen en vervangen worden. Wat er allemaal voor terug komt hangt ook een beetje van de beperkte ruimte af. De ruimte waar Neeltje en Rozemarijn heel graag komen om zich te vermaken.

Als alles mee zit zal de speeltuin nog voor de zomer zijn opgeknapt schat Annemarie van der Plas voorzichtig in.