Het Rijnstreekkoor geeft op 31 maart een concert in de Rijnsburgse Immanuëlkerk. | Foto: PR
Het Rijnstreekkoor geeft op 31 maart een concert in de Rijnsburgse Immanuëlkerk. | Foto: PR Foto: pr

Rijnstreekkoor brengt Christ Your Passion

Concert n Het Rijnstreekkoor uit Katwijk zingt op 31 maart een Passie- en Paasconcert met als thema ´Christ Your Passion´. Dit thema is ontleent aan een van de delen van de ´Jerusalem Passion´. Dit bijzondere werk van de Australische componist Murray Wylie zal na de pauze worden uitgevoerd.

Het Rijnstreekkoor voerde het modern oratorium de ´Jerusalem Passion´ al eerder met succes op. Niet alleen in Rijnsburg maar ook in een bomvolle Hooglandse Kerk in Leiden. Het bijna 100-koppig koor laat zich ook op 31 maart a.s. weer begeleiden door de beste musici en solisten. Sopraan Marjo van Sommeren treedt op als soliste. Verder zijn er de strijkers van L´Orchestra Particulare, organist André van Vliet en pianist Jan Lenselink. Het orkest wordt compleet gemaakt door Edith en Arjan Post (trompet), Jolanda den Houter (hobo), Daniëlle van Laar (dwarsfluit) en Hendrie Westra (slagwerk). Het geheel staat onder leiding van de dirigent van het Rijnstreekkoor Jan Verhoef.

Voor de pauze zingt het koor een selectie van liederen die de passie- en lijdenstijd typeren. Het concept wordt geopend met het indrukwekkende ´Colours of Grace´. Verder o.a. ´Nearer my God to Thee´en ´Worthy is the Lamb´. Na de pauze wordt de ´Jerusalem Passion´ gezongen. Dit concert wordt gehouden op 31 maart a.s. in de Immanuelkerk in Rijnsburg en begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar in de hal van de kerk voorafgaande aan het concert of bij de koorleden. De toegangsprijs bedraagt € 15,00.

In dit concert zingt ook een aantal koorleden mee die zich speciaal voor het project ´Jerusalem Passion´ hebben aangemeld. Het Rijnstreekkoor hoopt zo nieuwe leden aan het koor te kunnen verbinden. Een vervolg staat al in de steigers. Op 10 april start het koor een nieuwe project getiteld ´Jozef´. Bij dit moderne oratorium wordt samengewerkt met een koor uit Zierikzee. ´Jozef´ zal op 7 oktober worden uitgevoerd in Zierikzee en op 17 november in de Jeroenskerk in Noordwijk.

Wie aan dit project wil meedoen kan zich aanmelden via www.rijnstreekkoor.nl