Jacob Dijk (links) en Leendert van Duijn presenteren morgen in Katwijk een LIVE-show tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.
Jacob Dijk (links) en Leendert van Duijn presenteren morgen in Katwijk een LIVE-show tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Foto: Jeffrey Schreuder

Katwijkers geven ongezouten mening tijdens LIVE-show

VERVOLG VOORPAGINA

De NOS presenteert om 21.00 uur de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. Op basis van dit onderzoek wordt bekend hoe Nederland in grote lijnen gestemd heeft. Maar wat is de stemming in Katwijk?

Podkatpresentatoren Leendert van Duijn en Jacob Dijk gaan aan tafel met bekende en minder bekende dorpsgenoten. Vanaf 22.00 uur barst in café The Safe aan de Voorstraat de discussie los. De politici krijgen de kritische en ongezouten mening van de Katwijkers te horen. Hoe hebben de partijen het er vanaf gebracht?

Het is niet de eerste keer dat de mannen van Podkat een online show weggeven. De internetzender haalde al eens het landelijke nieuws door de toen 16-jarige sollicitant voor het burgemeesterschap in Katwijk te presenteren tijdens een persconferentie. De tweede liveshow tijdens de Tweede Kamerverkiezingen moet een voorproef worden op de lokale gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De twee lokale nieuwszenders willen dan groot uitpakken.

De laatste verkiezing voor de Tweede Kamer was in 2012. Ruim 75 procent van de stemgerechtigden in Katwijk ging toen naar de stemhokjes. De meeste stemmen gingen naar de VVD (28,5 procent). CDA (15 procent) en PvdA (12,3 procent) volgden op plek 2 en 2. Door hun stem uit te brengen, bepalen de kiezers welke 150 Nederlanders namens hen vier jaar lang in de blauwe Kamerstoelen zitten. Die Kamerleden controleren uiteindelijk de regering en maken en beoordelen wetsvoorstellen.

De talkshow is morgen vanaf 22.00 uur live te volgen op de Facebookpagina van Podkat en Alles over Katwijk. Meepraten en de redacties van de nieuwszenders aan het werk zien? Dat kan ook. Stuur een mail naar redactie@podkat.nl en verzeker een plek tijdens de uitzending.