Hans Knetsch, oud vrijwiliger en lid van de cliëntenraad van DSV, verrichtte de openingshandeling. | Foto: Piet van Kampen
Hans Knetsch, oud vrijwiliger en lid van de cliëntenraad van DSV, verrichtte de openingshandeling. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Feestelijke opening DSV gebouwen Parlevliet en Parledam

opening n Een bijzondere gebeurtenis vond vorige week donderdag plaats aan de Prins Hendrikkade. Een historisch gebouw dat van binnen geheel gerenoveerd is en een gloednieuw complex die met elkaar verbonden zijn, werden onder grote belangstelling feestelijk geopend. Het laatste pand wat nog aan de vroegere visserij herinneringen oproept, de boetschuur tevens haringpakhuis van M. Parlevliet vormt een twee-eenheid met Parledam waarin wonen en zorgvoorzieningen hand in hand gaan.


Door Piet van Kampen

'De opening zou toch door Mona Keijzer (Tweede Kamerlid van het CDA red.) worden verricht?' vroegen enkele genodigden zich teleurgesteld af. Zij begrepen er niets van want het had toch in de krant gestaan? Zij waren er niet van op de hoogte dat zes van tien plaatselijke politieke partijen dit zagen als een vorm van campagne voeren voor de komende verkiezingen. Wel heel erg kort door de bocht. Niet iedereen was er van gecharmeerd dat Mona Keijzer moest worden afgezegd doordat de politiek roet in het eten gooide. Keijzer was juist benaderd vanwege haar inzet voor ouderenzorg. Het schoot sommigen in het verkeerde keelgat.

Verzorgd wonen en kantoren

Bestuursvoorzitter van DSV |verzorgd leven Gerard Herbrink was diplomatiek genoeg om er in zijn openingswoord niet op in te gaan. 'We hebben iets moois neergezet. Appartementen in Parledam voor hen die zelfstandig kunnen wonen, maar de zorg van ons zorgteam in de nabijheid hebben. Ook voor mensen in de omgeving kunnen wij die zorg bieden. In Parlevliet zijn eerstelijnsverblijven voor hen die tijdelijke zorg nodig hebben en wij hebben er ons kantoor met alle afdelingen. In Parlevliet zijn nog veel attributen uit de visserij te zien. Wij zijn een van de modernste zorgcentra in Europa. In de Reedery kan men elkaar ontmoeten en een hapje eten. Ook mensen uit de buurt'.

Opening

Hans Knetsch mocht de opening verrichten. Ooit vrijwilliger bij de Duinrand en lid van de cliëntenraad. Later ook lid van de cliëntenraad van DSV. Op latere leeftijd werd hij ernstig ziek en kwam in een rolstoel terecht. Vanwege zijn verbondenheid met DSV was hem nu de eer gegund om vanuit zijn rolstoel de vlag aan de gevel van Parlevliet te hijsen. Een kort dankwoordje van hem. 'Jullie (DSV) hebben goede schippers aan boord en ik wens jullie een goed reis'.

Afbeelding