Daan Klinkenberg van FC Volendam in gevecht met Jason Oost van Quick Boys. | Foto: OrangePictures Foto:

Quick Boys laat zich verrassen

Voetbal n Quick Boys heeft de wedstrijd tegen Jong FC Volendam verloren. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 2-3 voor de bezoekers, een stand die bij rust al bereikt was. Ondanks de nederlaag blijft Quick Boys voorlopig negende, met 30 punten uit 22 wedstrijden.

Quick Boys leek de wedstrijd sterk te starten. Vlak na het begin van de wedstrijd werd net buiten het strafschopgebied een overtreding begaan op Yassire Hamdani. De vrije schop die hieruit volgde bleef zonder resultaat. In die wedstrijdfase leek Quick Boys te kunnen profiteren van balverlies van Raoul Esseboom, weer bleef resultaat uit. Een paar minuten later had Quick Boys op voorsprong moeten komen uit een aanval over de rechterflank opgezet door Kenneth Misa-Danso. De Volendammer verdediging kreeg het nakijken, Quick Boys profiteerde niet waardoor de Wijdbroeken een achterstand bespaard bleef.

Juist in die wedstrijdfase kwam Quick Boys op achterstand. Enzo Stroo kreeg teveel vrijheid en wist daarvan optimaal te profiteren waardoor Quick Boys al snel tegen een achterstand aankeek. Quick Boys was in de problemen gekomen. Met de harde wind in de rug speelden de blauwwitten te vaak de lange bal die maar zelden het beoogde doel had. Quick Boys bleef onmachtig een vuist te maken tegen de gasten.

Toch wist Quick Boys halverwege de eerste helft de schade weer te repareren. Op aangeven van Yassire Hamdani werd topscoorder Jesse Driebergen bereikt die koppend doelman Van Stappershoef het nakijken gaf. De gelijkmaker inspireerde Quick Boys om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Weer bleef resultaat uit. De aanvallende aspiraties van de blauwwitten veroorzaakten extra ruimte voor de gasten die na een half uur spelen konden profiteren. Vanaf de linkerflank kreeg de opkomende Enzo Stroo alle ruimte om verwoestend uit te halen. Weer was doelman De Zwart kansloos, weer was Quick Boys op achterstand gekomen.

Aan de andere kant trachtte Quick Boys de schade te herstellen. Met nog tien minuten te spelen had Mohamad Mahmoed pech bij zijn afstandsschot, dat door doelman Stapperhoef ten koste van een hoekschop over de deklat werd getikt. Jong Fc Volendam had zich inmiddels ontwikkeld tot te bovenliggende partij, Quick Boys lag teveel met zichzelf in de knoop, gezapigheid in het spel overheerste waardoor de blauwwitten het de tegenstander maar niet moeilijk konden maken. Op slag van rust werden de problemen van Quick Boys nog verder vergroot toen Rodney Antwi volop wist te profiteren van de geboden ruimte en Martijn de Zwart weer kansloos liet In de extra tijd van de eerste helft wist Milan Hoek de schade voor de blauwwitten nog te beperken door totaal onverwacht uit een vrije trap de bal in het doel van de tegenstander te laten belanden.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Hermann Kabasele, zijn vervanger was Jason Oost die na een lange periode van blessureleed eindelijk zijn rentree kon maken. Voorlopig bleef Quick Boys onmachtig een vuist te maken tegen de wijdbroeken die na tien minuten spelen na een overtreding op invaller Kay Tejan net buiten het strafschopgebied een vrije schop mochten nemen die via de muur tot hoekschop werd verwerkt. Door al snel te storen bij de opbouw van de aanvallen wist Jong FC Volendam Quick Boys te ontregelen. De blauwwitten hadden daar voorlopig geen antwoord op. Pas na een kwartier spelen wist Quick Boys gevaarlijk te worden, doelman wist de kopbal van Jason Oost over de deklat te tillen, de hoekschop die hier uit volgde bleef zonder gevolgen voor de gasten. Aan de andere kant was in deze wedstrijdfase ook Jordy Hilterman kansrijk voor zijn team, hij werkte de bal net naast het doel.

Halverwege de tweede helft leek Quick Boys zich eindelijk te herpakken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Daartoe werden Delano a Cohen en Jerghinio Sahadewsing gebracht ten koste van Jaap van der Plas en Mohamad Mahmoed. Jong Fc Volendam haalde niet meer het niveau van de eerste helft en kreeg steeds meer moeite met Quick Boys dat op zoek naar tenminste de gelijkmaker druk zette op het doel van de tegenstander die deze druk voorlopig wist om te zetten in een aantal hoekschoppen. Die bleven allen zonder resultaat.

Kenneth Misa-Danso leek nog kansrijk te worden uit een scrimmage, weer een hoekschop in dit geval over gekopt door captain Gerard Aafjes. In de resterende minuten van de wedstrijd zou invaller Jason Oost zich nog tweemaal laten gelden, in beide gevallen moest Oost zijn meerdere in doelman Stappershoef erkennen waardoor de score ongewijzigd bleef en Quick Boys de eerste thuiswedstrijd van 2017 puntloos bleef.